Slik når du nyttårsforsettene dine

Έτσι θα πετύχετε τους στόχους της χρονιάς σας

Το να έχεις νέους στόχους για το νέο έτος είναι κάτι που ανήκει σε κάθε νέο έτος, και οι περισσότεροι γνωρίζουν τη δήλωση "νέο έτος, νέες δυνατότητες". Το νέο έτος μπορεί σίγουρα να προσφέρει νέες ευκαιρίες για να δημιουργήσεις νέες συνήθειες, να σταματήσεις μια κακιά συνήθεια ή να μάθεις κάτι νέο. Ταυτόχρονα, σχεδόν όλοι γνωρίζουν την αίσθηση του να θέτεις μια σειρά στόχων για το νέο έτος χωρίς να μπορείς να τους τηρήσεις. Οι νέοι στόχοι από μόνοι τους μπορεί να είναι τόσο κινητοποιητικοί όσο και αποδοτικοί για να φτιάξεις νέες συνήθειες, αρκεί να τηρηθούν. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους μπορεί να μην πετύχεις τους στόχους σου, και εδώ μπορείς να διαβάσεις σχετικά με τις διαφορετικές παγίδες που πρέπει να αποφύγεις και συμβουλές για το πώς μπορείς να πετύχεις τους νέους στόχους σου!

Διάβασε περισσότερα για το πώς να ξεκινήσεις την προπόνηση.

Τρία πράγματα που πρέπει να αποφύγεις όταν δημιουργείς νέους στόχους

1. Να θέτεις πάρα πολλούς στόχους

Αυτή είναι μια κλασική παγίδα, καθώς βλέπεις το νέο έτος ως μια ευκαιρία να κάνεις όλα όσα δεν κατάφερες να ολοκληρώσεις την προηγούμενη χρονιά. Αλλά με το να έχεις πάρα πολλούς στόχους, συχνά γίνονται ασαφείς και δύσκολο να υλοποιηθούν στην πράξη. Επομένως, θα πρέπει να επιλέξεις έναν ή δύο στόχους στους οποίους θέλεις να επικεντρωθείς.

2. Να θέτεις στόχους που βασίζονται σε πράγματα που δεν θέλεις πραγματικά

Μια άλλη κοινή παγίδα είναι να θέτεις στόχους που δεν είναι σε συμφωνία με το τι σου αρέσει, ποιος είσαι και με τι ευχαριστιέσαι. Παρόλο που το νέο έτος προσφέρει ευκαιρίες, δεν θα ξυπνήσεις ως νέος άνθρωπος την στιγμή που θα αλλάξει το έτος. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να θέτεις στόχους βασισμένους στο τι πραγματικά πιστεύεις και θέλεις να πετύχεις. Ένα παράδειγμα είναι αν θέλεις να φας λιγότερο κρέας, αλλά στην πραγματικότητα αγαπάς πολύ το κρέας - έτσι θα είναι δύσκολο να το υλοποιήσεις αν θέσεις τον νέο στόχο σου να γίνεις χορτοφάγος. Ένας ευκολότερος και πιο ξεκάθαρος στόχος μπορεί να είναι να τρως μη κρεατικά πιάτα μία με δύο φορές την εβδομάδα.

3. Να μην ενσωματώνεις τους στόχους στην καθημερινότητά σου

Αυτή είναι ίσως η πιο σημαντική παγίδα που πρέπει να αποφύγεις. Είναι απίστευτα σημαντικό να διαχωρίσεις τους νέους στόχους σε μικρότερους στόχους που μπορείς να πετύχεις καθημερινά. Έτσι μπορείς να παρακολουθείς την πρόοδό σου και να προσαρμόζεις τους στόχους εάν έχεις θέσει υπερβολικά μεγάλους ή δύσκολους στόχους.

Νέοι στόχοι

Συμβουλές για την επίτευξη των νέων στόχων

  • Καταστρώστε ένα σχέδιο
  • Σπάσε τους νέους στόχους σε μικρότερους υποστόχους ώστε να γίνουν μέρος της καθημερινότητάς σου και μια νέα συνήθεια.
  • Πάρε μαζί σου έναν φίλο ή σύντροφο, ώστε να μπορείτε να ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλον!
  • Μην αφήσεις μια υποτροπή να σε επιστρέψει πίσω. Μάθε από το λάθος και προχώρα.

Όταν σχεδιάζεις, μπορεί να είναι χρήσιμο να έχεις κάποιους οδηγούς να ακολουθήσεις, ειδικά όσον αφορά την προπόνηση. Είναι καλή ιδέα να ελέγξεις έναν οδηγό για αρχάριους στη γιόγκα, ή έναν γενικό οδηγό για προγράμματα εκγύμνασης για αρχάριους. Αν έχεις κάτι να ακολουθήσεις που έχει δημιουργηθεί εκ των προτέρων, μπορεί να είναι πιο εύκολο να καταστρώσεις το πρόγραμμα εκγύμνασής σου.

Δες τις πολύ χρήσιμες οδηγίες και αναρτήσεις μας για την προπόνηση που σε βοηθούν να ξεκινήσεις εδώ!

Το πιο σημαντικό είναι να θυμάσαι ότι χρειάζεται χρόνος για να αλλάξεις ή να αποκτήσεις μια νέα συνήθεια. Ωστόσο, πόσος χρόνος χρειάζεται είναι πολύ αμφιλεγόμενο. Αλλά μπορεί να χρειαστεί από έναν έως τρεις μήνες. Επομένως, η πιο σημαντική συμβουλή είναι να συνεχίσεις αν ο ενθουσιασμός σου μειωθεί, ενώ εργάζεσαι και στους υποστόχους σου, διατηρώντας παράλληλα τον μεγάλο στόχο ή τον νέο στόχο σου ως παράγοντα κινήτρου.

Ποιες είναι οι πιο συχνές νέες στόχοι;

  1. Να γυμναστείς περισσότερο
  2. Να τρως υγιεινότερα
  3. Να αποκτήσεις ένα νέο χόμπι
  4. Να περνάς περισσότερο χρόνο με φίλους
  5. Να βρεις μια νέα δουλειά

Αν θέλεις να ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι ή να γυμνάζεσαι περισσότερο, μια καλή συμβουλή για κίνητρο μπορεί να είναι να αγοράσεις νέα ρούχα γυμναστικής! Είναι πολύ πιο διασκεδαστικό να πηγαίνεις γυμναστήριο όταν αισθάνεσαι ανανεωμένος και άνετος. Ρίξε μια ματιά στη μεγάλη μας ποικιλία από ρούχα γυμναστικής για γυναίκες εδώ!

Για παράδειγμα, έχουμε αυτή την ωραία φανέλα γυμναστικής για γυναίκες, την Perform Tank Top. Υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη νέα χρονιά από το να εμφανιστείς στο γυμναστήριο με αυτή τη φανέλα; Κάτι που μπορεί να είναι "make it or break it" για την κίνησή σου να πας στο γυμναστήριο είναι το ρουχισμό σου για την προπόνηση, και είναι πάντα διασκεδαστικό να έχεις πολύχρωμες φανέλες που είναι ευχάριστες να φοράς. Η Perform Tank Top έχει επίσης μια ενσωματωμένη αθλητική στηθόδεσμο, οπότε ψάχνεις καιρό για μια πιο πρακτική φανέλα προπόνησης. Επιπλέον, αναπνέει πολύ καλά και είναι πολύ άνετη να την φοράς, και μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις για πολλές διαφορετικές μορφές προπόνησης. Αυτή η φανέλα είναι ελαστική και καλή και είναι ένα must-have για το γυμναστήριο το 2022!

Μια άλλη νέα προσθήκη είναι η Power Tank Top.Η Power Tank Top έχει όλες τις ιδιότητες που ψάχνεις σε μια φανέλα προπόνησης. Είναι μια seamless φανέλα (έτσι είναι μια νέα αγαπημένη για εσάς που λατρεύετε τις seamless) και θα απομακρύνει την υγρασία αποτελεσματικά. Αυτή η φανέλα είναι πολύ ελαστική και προσφέρει καλή κινητικότητα, επομένως είναι μία από τις καλύτερες seamless φανέλες που μπορείς να αποκτήσεις για την νέα χρονιά!
Λευκή φανέλα γυμναστικής για γυναίκες
Δες περισσότερα για τις καλύτερες φανέλες γυμναστικής για γυναίκες σε έναν οδηγό εδώ.

Πέτυχε τους στόχους σου για το επόμενο έτος

Η επίτευξη των νέων σου στόχων μπορεί να είναι πολύ δύσκολη και απαιτητική, ειδικά όταν όλοι οι στόχοι αφορούν αυστηρές απαιτήσεις προπόνησης που πρέπει να ξεκινήσεις. Μπορεί εύκολα να νιώσεις ενοχές αν δεν κάνεις όλα όσα λες ότι θα κάνεις στους νέους στόχους σου. Εάν καταλάβεις ότι δυσκολεύεσαι λίγο με την κίνησή σου να πετύχεις τους μεγαλύτερους νέους στόχους, είναι σοφό να θέσεις μικρότερους στόχους για τον εαυτό σου, που είναι πιο εύκολο να επιτευχθούν.

Επιστροφή στο ιστολόγιο