Bærekraftig produksjon

Βιώσιμα Ρούχα

Στη Famme επιθυμούμε να ηγηθούμε του τομέα της βιωσιμότητας και της φιλικής προς το περιβάλλον παραγωγής στον γυναικείο μόδιο και τα ρούχα γυμναστικής. Αυτό το κάνουμε διασφαλίζοντας ότι οι προμηθευτές μας είναι υποδειγματικοί στη βιώσιμη παραγωγή, έτσι ώστε τα υλικά και τα προϊόντα μας να παράγονται με φιλικό προς το περιβάλλον και υπεύθυνο τρόπο. Πιστεύουμε ότι οι καλές πρώτες ύλες και οι προμηθευτές είναι το κλειδί για μια βιώσιμη επιχείρηση με φιλικά προς το περιβάλλον ρούχα.

Προμηθευτές

Παραγωγή Νήματος

Το νήμα στα ρούχα μας παράγεται από Fulgar, μια ιταλική εταιρεία που το 2009 έγινε ο πρώτος παραγωγός Πολυαμιδίου 6.6 που πέτυχε το Ετικέτα Ecolabel της ΕΕ για την φιλική προς το περιβάλλον απόδοση με βάση την περιβαλλοντική επίδραση σε όλη την διάρκεια ζωής του προϊόντος. Τα βιώσιμα μέτρα τους περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη δημιουργία ενός φιλικού προς το περιβάλλον συστήματος παραγωγής, ενός εσωτερικά σχεδιασμένου συστήματος διαχείρισης νερού που συμβάλλει στη βέλτιστη χρήση νερού για την ψύξη αέρα και εξοπλισμού και στην ανακύκλωση άνω του 63% των υλικών κατά τη διάρκεια του κύκλου παραγωγής. Θέλουμε να είμαστε ανοιχτοί σχετικά με το ποιοι είναι οι προμηθευτές μας και πώς παράγονται τα προϊόντα μας, και γι' αυτό έχουμε δημιουργήσει αυτό το άρθρο ώστε να σας δώσουμε μια εικόνα για το πώς προχωρήσαμε για να γίνουμε μια βιώσιμη μάρκα.

Η Vortex 2 Leggings μας είναι φτιαγμένη με βιώσιμο νήμα από FulgarΒιώσιμα ρούχα

Μαγιό

Η συλλογή swimwear μας παράγεται από Sensitive Fabrics, μια άλλη ιταλική παραγωγή που μέσω του "SensitiveEcoSystem Project" έχει εστιάσει στη μείωση της κατανάλωσης νερού, ενέργειας και χημικών, καθώς και στη μείωση των εκπομπών άνθρακα και αποβλήτων.

Denim

Η denim μας προέρχεται από Isko, έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς denim στον κόσμο που διανέμει denim σε μεγάλες περιοχές του πλανήτη. Το Isko εργάζεται ώστε να θέσει τα πρότυπα για βιώσιμη προσκόμιση και παραγωγή του denim, και επιδιώκει να έχει μια ανοιχτή διαδικασία για να επηρεάσει άλλους να ακολουθήσουν τα ίδια πρότυπα. Το Isko προσπαθεί να πιστοποιήσει όλα τα συστατικά του denim ως φιλικά προς το περιβάλλον και εργάζεται συνεχώς για να πετύχει ένα όσο το δυνατόν πιο βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο. Το Isko είναι επίσης ο πρώτος παραγωγός denim στον κόσμο που έλαβε την Σκανδιναβική Ετικέτα Περιβάλλοντος, Svanemerket.

Παραγωγή Υφασμάτων (φλις)

Το ύφασμα που χρησιμοποιούμε σε κάποια από τα ρούχα μας προέρχεται από τον προμηθευτή Pontetorto. Μία από τις κεντρικές και θεμελιώδεις φιλοσοφίες του Pontetorto στηρίζεται στην προστασία της φύσης και την ανάπτυξη μιας ισχυρής περιβαλλοντικής συνείδησης μέσω πολλών φιλικών προς το περιβάλλον και βιώσιμων μέτρων. Αυτά περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων πρωτοβουλίες όπως: - Χρήση φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων - Εκτεταμένη χρήση ανακυκλωμένων υλικών, συμπεριλαμβανομένων ανακυκλωμένων πλαστικών μπουκαλιών. - Χρήση καινοτόμων τεχνολογιών που λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια. - Ενσωμάτωση φιλικών προς το περιβάλλον πρώτων υλών - Εστίαση στην μείωση εκπομπών μικροπλαστικών κατά την παραγωγή φλις

REPREVE

REPREVE είναι μια ίνα που παράγεται από Unifi. Όταν πρόκειται για την παραγωγή βιώσιμων ρούχων καλής ποιότητας, αυτή η ίνα είναι η ιδανική επιλογή. REPREVE είναι ένα από τα πιο βιώσιμα υφάσματα που χρησιμοποιούμε στην παραγωγή ρούχων Famme. Αυτό που ξεχωρίζει το REPREVE από άλλες ίνες είναι ότι δεν είναι μόνο από καλή και ανθεκτική ποιότητα, αλλά είναι φτιαγμένο από ανακυκλωμένα υλικά όπως πλαστικά μπουκάλια. Χρησιμοποιώντας το ύφασμα REPREVE, δεν προχωράς μόνο σε ηθική και βιώσιμη παραγωγή ρούχων και μειώνεις τις περιβαλλοντικές εκπομπές, αλλά παράγεις όμορφα και λειτουργικά ρούχα που θα είναι ανθεκτικά. Το REPREVE χρησιμοποιείται από πολλές μεγάλες μάρκες, όπως η Famme, και η χρήση του REPREVE είναι ένα καλό βήμα στην σωστή κατεύθυνση που οι μάρκες μπορούν να κάνουν για να αυξήσουν την ευθύνη τους απέναντι στο περιβάλλον στην βιομηχανία της μόδας και της ένδυσης.

NILIT

Η Famme χρησιμοποιεί νήμα από NILIT, μεταξύ άλλων, στα εξαιρετικά ρούχα. Εφόσον η Famme είναι πρωτοπόρος στα εξαιρετικά ρούχα γυμναστικής, η χρήση του NILIT για την παραγωγή αυτών των ρούχων είναι μία από τις πιο βιώσιμες και υπεύθυνες επιλογές που μπορούμε να κάνουμε ως καινοτόμοι προμηθευτές ρούχων. Το νήμα από το NILIT παράγεται με έναν φιλικό προς το περιβάλλον και οικολογικό τρόπο, μεταξύ άλλων, γίνονται προσπάθειες για εξοικονόμηση νερού, χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, διατήρηση πόρων και τα υλικά που χρησιμοποιούνται κατά την παραγωγή του νήματος ανακυκλώνονται.

Προϊόν που χρησιμοποιεί νήμα από το NILIT:

Lycra

Η Famme χρησιμοποιεί Lycra (διανεμόμενη από την Fulgar) σε πολλά από τα προϊόντα μας. Η Lycra είναι ίνες που κατασκευάζονται από ανακυκλωμένα υλικά και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Η αντοχή είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που καθιστούν τα ρούχα βιώσιμα, και η επένδυση σε ρούχα με μακρύτερη διάρκεια ζωής είναι μια απλή και εύκολη επιλογή που μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στο περιβάλλον. Οι ίνες Lycra παράγονται με τρόπο που εξοικονομεί ενέργεια και μειώνει διάφορα κόστη. Εκτός από την βιώσιμη παραγωγή υφασμάτων, η Fulgar είναι μια εταιρεία που εργάζεται συνεχώς για το πώς να γίνει πιο βιώσιμη. Έχει δημοσιευθεί ένα πλαίσιο στην ιστοσελίδα της Lycra που εξηγεί τους τρόπους που το ύφασμα είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

Προϊόντα της Famme που χρησιμοποιούν Lycra περιλαμβάνουν:

  • Milan Swimsuit
  • 2-pack Λευκές Sky Knit Κάλτσες

Noble Biomaterials

Μία από τις βασικές αρχές της Noble Biomaterials είναι η βιωσιμότητα, και οι τεχνολογίες, μέθοδοι και εγκαταστάσεις τους χρησιμοποιούνται με σκοπό την καλύτερη ευθύνη και φιλικότητα προς το περιβάλλον. Αυτός είναι ένας ακόμη προμηθευτής που χρησιμοποιεί η Famme για να δημιουργήσει όμορφα και λειτουργικά βιώσιμα ρούχα για γυναίκες. Τα ρούχα που παράγονται με τη χρήση της τεχνολογίας της Noble Biomaterials όπως η Ionic+ διασφαλίζουν ότι αυτά τα ρούχα είναι όχι μόνο υψηλής ποιότητας, αλλά διατηρούνται καλύτερα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για περισσότερα από απλώς γυμναστική. Τα υφάσματα από την Noble Biomaterials έχουν πολλές καλές και λειτουργικές ιδιότητες που ξεχωρίζουν αυτόν τον προμηθευτή από άλλους, όσον αφορά την καινοτόμο τεχνολογία και τη βιωσιμότητα. Ο άργυρος είναι ένα από τα στοιχεία που χρησιμοποιούν και εστιάζουν στη αναγέννηση του αργύρου.

Eurojersey

Eurojersey χρησιμοποιείται στα μαγιό μας. Αυτό που καθιστά το Eurojersey ένα από τα πιο βιώσιμα υφάσματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή ρούχων το 2022 είναι ότι ο προμηθευτής έχει στο σύνολό του ένα συγκεκριμένο και βιώσιμο μοντέλο παραγωγής. Για την παραγωγή αυτού του υφάσματος χρησιμοποιούνται πόροι για τη μείωση της κατανάλωσης νερού και ενέργειας, και επίσης έχουν μέτρα για την ελάττωση της κατανάλωσης χημικών. Η παραγωγή του Eurojersey υφάσματος συμβάλλει στη μείωση της εκπομπής άνθρακα και αποβλήτων, και γι' αυτό η Famme παράγει ρούχα με αυτό το ύφασμα για να δημιουργήσει πιο βιώσιμα ρούχα.

Προϊόντα που είναι φτιαγμένα από Eurojersey:

Γυναικεία μαγιό από eurojersey

FOV

Ένας άλλος βιώσιμος προμηθευτής που χρησιμοποιεί η Famme είναι FOV από τη Σουηδία. Η FOV επενδύει πολύ στο δικό της τοπικό εργοστάσιο στη Σουηδία και έχει στόχο να συναρτήσει όλη την παραγωγή και τις μεθόδους με τη φιλικότητα προς το περιβάλλον, προσπαθώντας να διασφαλίσει ότι η παραγωγή θα συμβαδίζει με το οικοσύστημα. Μεταξύ άλλων, έχουν όραμα ότι θα έχουν σχεδόν μηδενική αρνητική επίδραση στο περιβάλλον. Αυτό το κάνουν διασφαλίζοντας πάντοτε τους νόμους και κανονισμούς σχετικά με τις εκπομπές που προκύπτουν από την παραγωγή ρούχων, εκτιμώντας συνεχώς την επίδραση της τρέχουσας παραγωγής τους στο περιβάλλον και θέτουν στόχους σχετικά με το πώς μπορούν να γίνουν ακόμα καλύτεροι με την έννοια του περιβάλλοντος και της βιωσιμότητας.

Προϊόντα που χρησιμοποιούν FOV από τη Σουηδία:

  • Field Slacks
  • Field Shorts

Halley Stevenson

Halley Stevenson είναι ένας προμηθευτής για μια ειδική κατηγορία βαμβακιού, συγκεκριμένα βαμβάκι πεπιεσμένο. Αυτός ο προμηθευτής παράγει επίσης καλής ποιότητας υφάσματα που αντέχουν στις καιρικές συνθήκες. Η παραγωγή αυτού του ειδικού τύπου βαμβακιού από την Halley Stevenson έχει πολύ χαμηλή υποδομή στο περιβάλλον, και το βαμβάκι έχει παραληφθεί υπεύθυνα - γεγονός που καθιστά αυτόν τον προμηθευτή έναν από τους πιο βιώσιμους που μπορεί να επιλέξει η Famme για την παραγωγή ρούχων. Επειδή το ύφασμα που παράγει αυτός ο προμηθευτής αντέχει καλά στις καιρικές συνθήκες, τα ρούχα μπορούν να φορεθούν πολύ περισσότερο, και αυτό οδηγεί στο να αγοράζουμε λιγότερα ρούχα, και επομένως αυξάνει την ευθύνη μας απέναντι στο περιβάλλον.

Προϊόντα που χρησιμοποιούν αυτόν τον προμηθευτή:

SITIP

SITIP είναι ένας προμηθευτής που η Famme έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν για τα Thermal Leggings μας. Η Sitip είναι μια ιταλική μάρκα που εργάζεται ώστε η στρατηγική παραγωγής της να γίνει πιο φιλική προς το περιβάλλον συμμετέχοντας σε διάφορα περιβαλλοντικά έργα που στοχεύουν να μειώσουν τις εκπομπές CO2 που προέρχονται από την παραγωγή υφασμάτων τους.

Δυστυχώς, τα προϊόντα που χρησιμοποιούν SITIP έχουν αποσυρθεί από την αγορά.

Brugnoli

Η Famme έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν τον ιταλικό προμηθευτή Brugnoli, ο οποίος θεωρείται επίσης ως πολύ φιλικός προς το περιβάλλον προμηθευτής υφασμάτων για βιώσιμα ρούχα. Η Brugnoli δημιουργεί βιώσιμες συλλογές υφασμάτων και υλικών από βιολογικά βασισμένα και πρώτες ύλες. Η διαδικασία κατασκευής αυτών των υφασμάτων και υλικών βασίζεται στην ανακύκλωση, καθώς αυτός ο προμηθευτής κατασκευάζει ύφασμα από ανακυκλωμένα υλικά και υλικά που θα είναι βιολογικά αποδομήσιμα στο μέλλον. Έτσι, αυτός ο προμηθευτής παρατείνει τη διάρκεια ζωής πολλών προϊόντων και υλικών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των υφασμάτων και των υλικών τους. Αυτός ο προμηθευτής έχει πολύ χαμηλή περιβαλλοντική επίδραση όσον αφορά την παραγωγή του στο σύνολό της.

Thermolite

Thermolite είναι ένα ανθεκτικό ύφασμα που χρησιμοποιείται για, μεταξύ άλλων, τη θέρμανση ρούχων. Ο προμηθευτής χρησιμοποιεί μια μέθοδο παραγωγής που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη χρήση ανακυκλωμένων υλικών, κάτι που θεωρείται πολύ φιλικό προς το περιβάλλον. Έτσι, η Thermolite είναι μια μάρκα που συμβάλλει στη "βιώσιμη θέρμανση" χωρίς να χρειάζεται να προσθέσει επιπλέον ύφασμα ή υλικά. Επιπλέον, η ποιότητα της Thermolite είναι τόσο καλή που διαρκεί πολύ περισσότερο, γεγονός που καθιστά τους χρήστες πιο φιλικούς προς το περιβάλλον, καθώς δεν χρειάζεται να αντικαθιστούν ή να αγοράζουν συνεχώς νέα ρούχα.

Δυστυχώς, τα προϊόντα που χρησιμοποιούν Thermolite έχουν αποσυρθεί από τη συλλογή μας.

A-Girls

A-girls είναι ένας από τους πιο πολυτελείς προμηθευτές της Famme από την Ιαπωνία. Οι A-girls θεωρούνται ως ένας από τους πιο σημαντικούς προμηθευτές στον κόσμο και ως ο καλύτερος για υφάσματα, καθώς έχουν λάβει πολλές διακρίσεις για τη δουλειά τους. Αυτός ο προμηθευτής εστιάζει σε καινοτόμα υφάσματα και εξαιρετική ποιότητα, κάτι που είναι ιδανικό για ρούχα Famme, καθώς έχουμε μεγάλη προσοχή στη στιλάτη λειτουργικότητα και στην εξαιρετική ποιότητα. Η χρήση πολυτελών προμηθευτών και συνεργατών είναι ένας καλός τρόπος για να διασφαλίσουμε ότι υπάρχει ηθική σε όλα τα βήματα, από την παραγγελία μέχρι την παραγωγή. Η επιθυμία και η φιλοδοξία μας να δημιουργήσουμε όμορφα και λειτουργικά ρούχα υψηλής ποιότητας μπορεί να θεωρηθεί εξαιρετικά αυθεντική όταν επιλέγουμε να συνεργαστούμε με τέτοιους υψηλού επιπέδου προμηθευτές.

Toki Sen-I

Η Famme χρησιμοποιεί έναν ακόμη προμηθευτή από την Ιαπωνία, συγκεκριμένα Toki Sen-I για να δημιουργήσει όμορφα και πολυτελή ρούχα. Η μέθοδος παραγωγής είναι μοναδική και από την έναρξή της, αυτή η εταιρεία έχει δημιουργήσει πλεκτά υφάσματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή άκρως άνετων υφασμάτων και ρούχων. Αυτός ο προμηθευτής έχει εστιάσει επίσης στη βιωσιμότητα και επιδιώκει να παράγει ρούχα σε αρμονία με τη φύση. Ο προμηθευτής επενδύει στη βιώσιμη παραγωγή υφασμάτων, καθώς εργάζονται για να διασφαλίσουν ότι όλα τα υφάσματα και τα προϊόντα παράγονται με οικολογικό και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο. Για παράδειγμα, εργάζονται για να μειώσουν τη χρήση διαφόρων καυσίμων και πάντα παίρνουν υπόψη τους την επίδραση τους στο περιβάλλον.

Τα προϊόντα Famme που περιλαμβάνουν ύφασμα από αυτόν τον προμηθευτή θα κυκλοφορήσουν σύντομα, οπότε μείνετε συντονισμένοι!

Sandes Garn

Οι δημοφιλείς και υπέροχες απαλά ρουχαλάκια μας προέρχονται από τον προμηθευτή Sandes Garn. Το Sandes Garn είναι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές πλεκτού νήματος στη Βόρεια Ευρώπη. Το νήμα αυτού του προμηθευτή βασίζεται σε ίνες από τη φύση, παράγοντας έναν τύπο μάλλινου νήματος που προκαλεί λιγότερο φαγούρα και είναι πιο λεπτό, καθώς και πιο μαλακό. Οι βασικές αξίες αυτού του προμηθευτή είναι η ποιότητα, η ικανότητα παράδοσης και ο καλός σχεδιασμός. Αυτός είναι επίσης ένας από τους βιώσιμους προμηθευτές που χρησιμοποιεί η Famme, καθώς το μάλλινο νήμα από μόνο του είναι ανανεώσιμος πόρος και μπορεί να αποσυντεθεί 100%. Ο προμηθευτής χρησιμοποιεί επίσης μη τοξικές βαφές κατά τη διάρκεια όλης της διαδικασίας για την παραγωγή μάλλινων νημάτων, και έχει μεγάλη επίβλεψη στην κατανάλωση και την εκροή υδάτων μετά την παραγωγή. Όσον αφορά την ίδια την παραγωγή, αυτός ο προμηθευτής χρησιμοποιεί κυρίως ηλεκτρική ενέργεια και προσπαθεί να χρησιμοποιήσει περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από το φυσικό αέριο, για παράδειγμα, σε αρκετές περιοχές της επιχείρησής του.

Προϊόντα που περιλαμβάνουν νήμα από Sandes Garn:

  • Ρουχαλάκια - προς το παρόν εξαντλημένα

Bamen

Bamen είναι ένας προμηθευτής που έχει ως φιλοσοφία του να δημιουργεί εξαιρετική ποιότητα προϊόντων. Ο Bamen παράγει βαμβάκι που χρησιμοποιείται από την Famme, μεταξύ άλλων, στα Sky Knit κάλτσες. Ο Bamen είναι ένας προμηθευτής που εστιάζει στο περιβάλλον, παράγοντας υφάσματα και υλικά σε συνεργασία με τη φύση, με σεβασμό προς αυτήν. Παρακολουθούν συνεχώς πώς γίνεται η παραγωγή, με την προσοχή στις επιπτώσεις της στο περιβάλλον. Ο Bamen υποστηρίζει επίσης τους αγρότες που συμβάλλουν στην παραγωγή βαμβακιού. Σε γενικές γραμμές, αυτός είναι ένας προμηθευτής που από την αρχή ως το τέλος επιθυμεί να δημιουργήσει ένα "υγιές" προϊόν με όλους τους πιθανές τρόπους και τον οποίο φυσικά η Famme χρησιμοποιεί για να μπορεί να παράγει βιώσιμα ρούχα καλής ποιότητας.

Προϊόντα που είναι φτιαγμένα από το ύφασμα του Bamen:

Transilana

Transilana είναι ένας προμηθευτής από τη Ρουμανία που παράγει διάφορους τύπους νήματος για διαφορετικούς σκοπούς, είτε πρόκειται για πλεκτό νήμα, νήμα για κάλτσες ή πιο χοντρό νήμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πλεκτά ζακέτες. Η Transilana παράγει επίσης μάλλινο Merino που είναι ιδανικό για καλές κάλτσες από καλή ποιότητα, και γι' αυτόν τον λόγο η Famme χρησιμοποιεί αυτόν τον προμηθευτή. Αυτός ο προμηθευτής ξεχωρίζει γιατί εξειδικεύεται σε πολλούς διαφορετικούς τύπους νήματος και έχει καλή αντίληψη της ποιότητας κατά την παραγωγή του υφάσματος, καθώς και είναι καλοί στο να προσαρμόζουν την παραγωγή τους με βάση τις ανάγκες των πελατών.

Montifibras

Ο πορτογαλικός προμηθευτής Montifibras είναι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές συνθετικών ινών στην Ευρώπη. Οι ίνες τους έχουν πολλές καλές ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένων των αντιβακτηριακών και των ιδιοτήτων κατά της οσμής, κάτι που τις καθιστά ιδανικές για κάλτσες μεταξύ άλλων. Οι Montifibras πληρούν τις αυστηρές απαιτήσεις για οικολογική παραγωγή υφασμάτων και την κοινωνική ευθύνη που έχει ένας παραγωγός το 2023.

YKK

YKK είναι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές που χρησιμοποιεί η Famme. Η YKK είναι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές φερμουάρ στον κόσμο και ως μεγάλη εταιρεία, έχει επίσης μεγάλη ευθύνη απέναντι στη φιλικότητα προς το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα. Η YKK θεωρείται βιώσιμος προμηθευτής καθώς ανακυκλώνει παλιά υλικά για να παράγει τα φερμουάρ τους. Επιπλέον, παράγουν φερμουάρ που είναι κατασκευασμένα από φυτά.

Προϊόν που περιέχει φερμουάρ YKK:

  • Straight Slit Hem Jeans

SBS

Η Famme χρησιμοποιεί επίσης SBS ως προμηθευτή για τα φερμουάρ μας. Και όπως όλοι οι άλλοι προμηθευτές που είναι στους συνεργάτες μας, αυτός ο προμηθευτής είναι επίσης πολύ φιλικός προς το περιβάλλον. Η SBS συμβάλλει σημαντικά στη διατήρηση του νερού, ενώ ταυτόχρονα εργάζονται για να χρησιμοποιούν πιο φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία κατά τη βαφή.

Προϊόντα που χρησιμοποιούν SBS:

E.Textint Corp

Η E.Textint Corp χρησιμοποιείται για τα λογότυπα. Αυτός ο προμηθευτής θεωρείται πολύ βιώσιμος επειδή, μεταξύ άλλων, μεγάλο μέρος της παραγωγής τους βασίζεται στην ανακύκλωση παλιών υλικών για να παράγει λογότυπα. Καινοτόμες τεχνολογίες επιτρέπουν σε μεγάλο μέρος της παραγωγής τους να βασίζεται σε φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους, καθιστώντας τους ελκυστικό προμηθευτή για εταιρείες που επιθυμούν να συνεργαστούν με βιώσιμες εταιρείες.

Paiho

Η Paiho είναι ο προμηθευτής που χρησιμοποιεί η Famme για τα κορδόνια και το engineered mesh. Αυτός ο προμηθευτής θεωρείται βιώσιμος καθώς εργάζεται ενεργά για να συμμετάσχει σε διάφορες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος και του πλανήτη. Μεταξύ άλλων, εργάζονται για να επαναχρησιμοποιούν συνεχώς το νερό κατά τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας τους και ανακτούν βρόχινο νερό για χρήση κατά την παραγωγή. Επιπλέον, χρησιμοποιούν βιοαέριο και φυσικό φωτισμό στα εργοστάσια τους για να μειώσουν τις άχρηστες πηγές και τα έξοδα. Επίσης, επαναχρησιμοποιούν τον ατμό (ως αποτέλεσμα της παραγωγής).

Προϊόντα που περιέχουν την Paiho:

Μαύρα αθλητικά παπούτσια για γυναίκες με καλή απορρόφηση κραδασμών

Ortholite

Η Ortholite είναι ένας από τους προμηθευτές της Famme που υπεύθυνη για τα πέλματα Endorphin RX1 παπούτσια. Η βιωσιμότητα είναι μία από τις κύριες εστίασες της Ortholite και εργάζονται ενεργά για να ενσωματώσουν τη βιωσιμότητα σε όλες τις πτυχές της επιχείρησης. Για παράδειγμα, ασχολούνται με την ανακύκλωση παλαιών υλικών για την παραγωγή προϊόντων και χρησιμοποιούν επίσης μια τεχνολογία που περιλαμβάνει βιοκαύσιμα, γεγονός που σημαίνει ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί λιγότερους φυσικούς πόρους.

Προϊόντα που χρησιμοποιούν Ortholite:

Η πράσινη εστίασή μας

Παραγωγή Ρούχων

Στη Famme εργαζόμαστε ενεργά για να δημιουργήσουμε ισχυρούς δεσμούς με τους προμηθευτές μας. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε τα πιο πρόσφατα προϊόντα τάσης σε λογικές τιμές. Σε μια αγορά γεμάτη από παίκτες, είναι πρωταρχικής σημασίας για εμάς να διασφαλίσουμε την ποιότητα παραγωγής και ότι τα πρότυπά μας τηρούνται.

Αυτό είναι και για την προστασία των εργαζομένων και για τη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων. Για να διασφαλίσουμε αυτό, έχουμε παρακολουθήσει κάθε βήμα, από την αρχή έως το τέλος, από την αρχή της πορείας μας. Από το 2013 έχουμε επισκεφθεί περισσότερα από 100 εργοστάσια. Πολλοί από τους παραγωγούς μας είναι από τους καλύτερους στον κόσμο. Αυτές οι ταξίδια μας προσφέρουν όχι μόνο κίνητρο και έμπνευση, αλλά και σαφέστερη κατανόηση που μας εμπλουτίζει ως μάρκα.

Τι μπορείτε να κάνετε;

Secondhand - Ανταλλαγή ή δωρεά

Γνωρίζατε ότι κατά μέσο όρο πετάμε περίπου οκτώ κιλά ρούχων σε απορρίμματα κάθε χρόνο;

Γι' αυτό δημιουργήσαμε μια ομάδα Secondhand στο Facebook για ανταλλαγές και αγορές προϊόντων. Εμπορευόμενοι μεταχειρισμένα προϊόντα, κάνετε μια εξυπηρέτηση στο περιβάλλον. Μπορείτε να βρείτε την ομάδα εδώ. Αν παρ' όλα αυτά δεν καταφέρετε να πουλήσετε το προϊόν, η Fretex είναι μια καλή επιλογή. Μην ξεχνάτε ότι δεν είναι μόνο ρούχα που μπορείτε να παραδώσετε!

Βιώσιμη γκαρνταρόμπα

Φροντίζοντας τα προϊόντα σας καλύτερα, μπορείτε να διασφαλίσετε μια μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Έχουμε συγκεντρώσει 3 απλές συμβουλές:

  • Πλύνετε τα denim προϊόντα από την ανάποδη
  • Πλύνετε τα ρούχα σε χαμηλότερη θερμοκρασία προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές CO2
  • Συμβουλή 3

Ανακύκλωση

  • Χρησιμοποιήστε την αρχική συσκευασία του προϊόντος αν επιθυμείτε να επιστρέψετε ένα προϊόν.
  • Τα προϊόντα μας φθάνουν σε πλαστική ή χαρτόνιδη συσκευασία. Με την διαχωρισμένη ανακύκλωση αυτών συμβάλλετε ώστε να μπορέσουμε να φροντίσουμε καλύτερα το περιβάλλον.
Επιστροφή στο ιστολόγιο