instagram reels guide

Πώς να δημιουργήσετε reels στο Instagram

Ο οδηγός μας για τα reels

Δεν είναι μυστικό ότι τα Reels έχουν κατακτήσει τον κόσμο και ότι το βιντεοειδές περιεχόμενο είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να τραβήξετε την προσοχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Γι' αυτό, έχουμε δημιουργήσει έναν οδηγό για το πώς να αρχίσετε να δημιουργείτε reels στο Instagram ως πρεσβευτής της Famme.

  • Έξω για μια βόλτα: πάρε μαζί σου το τηλέφωνο ή την κάμερα και κάνε μια βόλτα με τα ρούχα της Famme activewear, δείχνοντας ένα μονοπάτι που σου αρέσει ή όμορφη φύση στην περιοχή σου.
  • Εκπαιδευτικά reels: Αν σου αρέσει να γυμνάζεσαι, φόρεσε τη ρουχισμό γυμναστικής της Famme και γυρίσε μια προπόνηση ή μοιράσου μερικές από τις αγαπημένες σου ασκήσεις ή άλλες συμβουλές που σχετίζονται με την προπόνηση.
  • Σύνολα που θα φορούσα για….: φτιάξε σύνολα με τα αγαπημένα σου ρούχα από την Famme για διάφορες περιστάσεις. Μπορεί να είναι, για παράδειγμα, για τρέξιμο, βόλτα στη φύση, γυμναστική, βραδιά ταινίας, ψώνια κ.ά.
  • Haul: Έχεις μόλις λάβει μια μεγάλη παραγγελία από εμάς; Δημιούργησε ένα try-on haul και δείξε τα ρούχα που έχεις αγοράσει! Μπορείς επίσης να δώσεις ειλικρινή feedback για το τι νομίζεις γι' αυτά και να βοηθήσεις τους θεατές να επιλέξουν το σωστό μέγεθος.
  • Τρεις διαφορετικοί τρόποι για να στυλάρεις το X: Αν έχεις ένα κομμάτι που σου αρέσει πολύ, μπορεί να είναι καλή ιδέα να βρεις περισσότερους τρόπους να το στυλάρεις και να δείξεις αυτά τα σύνολα. Μήπως το σορτς σου ταιριάζει εξίσου καλά σε μια προπόνηση όσο και σε μια έξοδο; Δείξε πώς θα συνέθετες διάφορα σύνολα για διαφορετικές περιστάσεις με το ίδιο ρούχο!

Αφού αποφασίσετε τι είδους reel θα δημιουργήσετε, απομένει μόνο να το γυρίσετε, να το επεξεργαστείτε και να το δημοσιεύσετε.

Γυρίσματα

Μπορείτε είτε να γυρίσετε reels μέσα από την εφαρμογή Instagram είτε στο τηλέφωνό σας και να ανεβάσετε τα κλιπ αργότερα στην εφαρμογή. Αν έχετε μια κάμερα, μπορείτε επίσης να τη χρησιμοποιήσετε. Πειραματιστείτε και ανακαλύψτε ποια μέθοδος σας ταιριάζει καλύτερα. Θυμηθείτε να γυρίζετε σε καλό φωτισμό, κατά προτίμηση κοντά σε παράθυρο ή σε εξωτερικό χώρο.


Επεξεργασία

Με τη λειτουργία reels στο Instagram μπορείτε να κόβετε και να ενώνετε κλιπ μόνοι σας, καθώς και να προσθέτετε απλά φίλτρα και κείμενα. Αν θέλετε μια πιο προηγμένη εφαρμογή επεξεργασίας βίντεο, μπορείτε επίσης να κατεβάσετε το Filmm ή το InShot, που είναι δωρεάν στο App Store.
Όταν επεξεργάζεστε, μπορείτε να προσέξετε ώστε να κόψετε με τέτοιο τρόπο ώστε να έχετε ομαλές μεταβάσεις μεταξύ των κλιπ, και το βίντεο να έχει γρήγορο ρυθμό (θυμηθείτε ότι το βίντεο δεν μπορεί να ξεπερνά τα 60 δευτερόλεπτα) αλλά να καταλαβαίνει ο θεατής τι συμβαίνει σε κάθε κλιπ.

Συμβουλές και κόλπα

  • Δημιουργήστε ελκυστικά reels, φροντίστε ώστε τα πρώτα 5 δευτερόλεπτα να τραβούν την προσοχή του θεατή και εστιάστε σε περιεχόμενο που είτε εμπνέει, ψυχαγωγεί ή προσφέρει νέες πληροφορίες στους θεατές. Αυτό θα έκανε άλλους πιο πιθανόν να ασχοληθούν με το περιεχόμενό σας!
  • Χρησιμοποιήστε ήχους και τραγούδια που είναι δημοφιλή κατά την δημοσίευση. Αφιερώστε λίγα λεπτά για να δείτε άλλα reels και να αποθηκεύσετε τους ήχους που σας αρέσουν. Η χρήση δημοφιλών ήχων αυξάνει τις πιθανότητες να ανακαλύψουν το βίντεό σας νέοι άνθρωποι.
  • Χρησιμοποιήστε hashtags. Οι κανόνες για τα hashtags στα reels είναι οι ίδιοι με αυτούς για τις αναρτήσεις. Συνεπώς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έως 30 hashtags ανά reel, και αυτά θα πρέπει να είναι σχετικά με το περιεχόμενο που δημοσιεύετε.
  • Χρησιμοποιήστε κείμενα/φωνητικές περιγραφές. Η προσθήκη κειμένου στο βίντεο μπορεί να βοηθήσει τον θεατή να κατανοήσει τι συμβαίνει και να προσφέρει περισσότερες πληροφορίες στο περιεχόμενο. Βεβαιωθείτε ότι τα κείμενα είναι σύντομα, δεν θέλετε να αποσπάσουν όλη την προσοχή από το βίντεο. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι είναι ορατά αρκετά ώστε ο θεατής να προλάβει να διαβάσει ολόκληρο το κείμενο πριν εξαφανιστεί.
  • Διασκεδάστε! Ο ενθουσιασμός και η ενέργεια είναι μεταδοτικά, οπότε κάντε το καλύτερο δυνατό για να μεταδώσετε ενθουσιασμό μέσω του βίντεο για να εμπλέξετε τους θεατές σας.
Επιστροφή στο ιστολόγιο