Tre bilder av ulike influencere

Πώς να τραβήξετε καλύτερες φωτογραφίες για το Instagram

Ο οδηγός της Famme για τη φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ως influencer (ειδικά στο Instagram), οι εικόνες που δημοσιεύετε μπορούν να έχουν πολύ μεγάλη σημασία για την ανάπτυξη, την εμπλοκή και τις πωλήσεις αν έχετε χορηγούμενες δημοσιεύσεις. Αν θέλετε να επιδείξετε ένα ρούχο που σας αρέσει πολύ, είναι μεγάλο πλεονέκτημα αν μπορείτε να δημοσιεύσετε φωτογραφίες που πραγματικά δείχνουν πόσο όμορφο είναι στην πραγματικότητα!

Είναι εύκολο να νιώσετε overwhelmed αν πρόκειται να αρχίσετε να βελτιώνετε τις φωτογραφικές σας ικανότητες, καθώς υπάρχουν πολλές πληροφορίες στο διαδίκτυο τόσο προχωρημένες όσο και βασικές. Αλλά μην ανησυχείτε, δεν χρειάζεται να είναι τόσο περίπλοκο και μπορείτε να προχωρήσετε με μόνο μερικές απλές συμβουλές και να τις δοκιμάσετε στο σπίτι! Ακολουθεί ο οδηγός μας για αρχαρίους σχετικά με το πώς να βελτιώσετε τις φωτογραφίες που παίρνετε για το Instagram.


Εξοπλισμός Κάμερας

Αν έχετε μια επαγγελματική κάμερα, αυτό είναι σίγουρα ένα μπόνους, αλλά οι σύγχρονες smartphone σας επιτρέπουν επίσης να τραβάτε φωτογραφίες πολύ υψηλής ποιότητας. Οι μοντέλα των Iphone, Samsung και Huawei διαθέτουν εξαιρετικές κάμερες για βίντεο και φωτογραφίες, οπότε δεν χρειάζεται να νιώθετε υποχρεωμένοι να βγείτε και να αγοράσετε μια DSLR αν θέλετε να αρχίσετε να τραβάτε καλές φωτογραφίες. Ωστόσο, μπορεί να έχει ενδιαφέρον να επενδύσετε σε αυτό καθώς αρχίζετε να κερδίζετε χρήματα από τη φωτογράφηση και επιθυμείτε να κάνετε το επόμενο βήμα για να βελτιώσετε περαιτέρω τις φωτογραφίες σας.

Μπορείτε επίσης να σκεφτείτε την ανάγκη σας για ένα τρίποδο. Αν τραβάτε πολλές φωτογραφίες μόνοι σας, μπορεί να είναι χρήσιμο να έχετε ένα σταθερό τρίποδο για να τοποθετήσετε την κάμερα ή το τηλέφωνο, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να τραβάτε όλες τις φωτογραφίες στον καθρέφτη ή να επανατοποθετείτε το σαλόνι σας για να βρείτε τη σωστή γωνία με μια στοίβα βιβλίων στη βιβλιοθήκη. Υπάρχουν τρίποδα για τηλέφωνα και κάμερες σε όλα τα σχήματα και μεγέθη, οπότε ανακαλύψτε ποιο ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας και σκεφτείτε αν αξίζει την επένδυση!


Φωτισμός

Κάτι από τα πιο σημαντικά για να τραβήξετε καλές φωτογραφίες είναι να φροντίσετε να έχετε μια καλή πηγή φωτός. Αρκετό φως είναι απαραίτητο για να αποφύγετε το να χρησιμοποιήσετε πολύ χαμηλή ταχύτητα κλείστρου, που μπορεί να κάνει την εικόνα ασαφή. Η ταχύτητα κλείστρου είναι για πόσο χρόνο είναι ανοιχτό το διάφραγμα της κάμερας, υψηλή ταχύτητα κλείστρου σημαίνει ότι κλείνει γρήγορα, χαμηλή ταχύτητα κλείστρου σημαίνει ότι κλείνει αργά, τότε πρέπει να προσέξετε να κρατάτε την κάμερα και το θέμα πολύ σταθερά. Ο φωτισμός εσωτερικού χώρου σπάνια είναι εντελώς ουδέτερος και μπορεί να δυσκολέψει την επίτευξη σωστής ισορροπίας λευκού κατά την επεξεργασία. Αυτό μπορεί να κάνει το αντικείμενο που φωτογραφίζετε να φαίνεται πιο κίτρινο ή μπλε από ότι είναι στην πραγματικότητα. Είναι καλύτερα να τραβήξετε φωτογραφίες με φυσικό φως ημέρας, κατά προτίμηση κοντά σε ένα μεγάλο παράθυρο. Αν σκοπεύετε να τραβήξετε φωτογραφίες έξω, είναι καλό να αποφεύγετε άμεσο ηλιακό φως, καθώς αυτό μπορεί να δημιουργήσει σκληρές αντιθέσεις και σκιές στην εικόνα. Δοκιμάστε να τραβήξετε φωτογραφίες τις συννεφιασμένες ημέρες ή νωρίς το πρωί/αργά το απόγευμα όταν ο ήλιος είναι χαμηλότερα. Αλλιώς, θα ήταν καλό να αναζητήσετε σκιά αν ο ήλιος είναι στη μεγαλύτερη δύναμή του όταν αρχίσετε να τραβάτε φωτογραφίες.

Μαύρα highwaist leggings influencerκόκκινα ρούχα κάτω

 

Σύνθεση

Η σύνθεση στις εικόνες μπορεί να είναι ένα μεγάλο και σύνθετο θέμα, αλλά εδώ είναι μερικές απλές συμβουλές που μπορείτε να σκεφτείτε όταν τραβάτε φωτογραφίες.

Κανόνας τρίτων: Αν έχετε έναν ορίζοντα στο βάθος, μπορεί να είναι καλό να σκεφτείτε τον κανόνα τρίτων. Σκεφτείτε ότι χωρίζετε την εικόνα σε 9 ίσα τετράγωνα. Ο ορίζοντας θα πρέπει να είναι κατά μήκος της άνω ή κάτω γραμμής. Αυτό δημιουργεί περισσότερη διάσταση από ότι αν τον τοποθετήσετε στο κέντρο.

 

 influencer yoga seamless αθλητικά ρούχα  

 

    Διάσταση με τη βοήθεια φόντου και προοπτικής:  Εικόνες έχουν τρία επίπεδα βάθους. Ένα φόντο, ένα προοπτικό και ένα ενδιάμεσο. Συνήθως τοποθετείτε το αντικείμενο που θέλετε να φωτογραφίσετε στο ενδιάμεσο επίπεδο, αλλά μπορεί να δημιουργήσει καλή διάσταση αν σκεφθείτε στοιχεία που μπορείτε να συμπεριλάβετε στο φόντο και τον προοπτικό επίπεδο. Όταν τραβάτε φωτογραφίες έξω, μπορείτε για παράδειγμα να έχετε ένα κλαδάκι, ένα λουλούδι ή ένα φράχτη ως μικρό μέρος του προοπτικού επιπέδου και να προσπαθήσετε να βρείτε μια όμορφη θέα που να λειτουργεί καλά ως φόντο.
    Χρησιμοποιήστε γραμμές: Διαγώνιες γραμμές στις εικόνες μπορούν να τραβήξουν την προσοχή εκεί που θέλετε και χρησιμοποιώντας παράλληλες και κάθετες γραμμές στην εικόνα μπορείτε να δημιουργήσετε ένταση και να τραβήξετε την προσοχή στο θέμα.
    Συμπληρωματικά χρώματα:  Χρησιμοποιήστε τον χρωματικό κύκλο για να τονίσετε τα χρώματα που θέλετε να επισημάνετε στην εικόνα. Συμπληρωματικά χρώματα είναι τα χρώματα που βρίσκονται στις αντίθετες πλευρές του χρωματικού κύκλου. Η χρήση αυτών δημιουργεί τόσο αρμονία όσο και προσοχή στην εικόνα. Αν έχετε μια ροζ leggings που θέλετε να αναδείξετε, μπορείτε να συμπεριλάβετε πολύ πράσινο στην εικόνα για να συμπληρώσετε το χρώμα των leggings.
    Influencer-vortex-seamless-κόκκινο

    Less is more: Κάντε το απλό και φροντίστε να μην τραβάει η προοπτική, το φόντο ή άλλα στοιχεία περισσότερη προσοχή από ότι το θέμα που προσπαθείτε να φωτογραφήσετε. Αν θέλετε να αναδείξετε την καινούργια leggings σας από την Famme, είναι απογοητευτικό αν έχετε πολλά άλλα πράγματα γύρω σας που αποσπούν την προσοχή! Θυμηθείτε ότι το κενό και οι καθαρές επιφάνειες έχουν επίσης τη θέση τους και μπορούν να κάνουν τις φωτογραφίες πιο ευχάριστες για να τις βλέπετε.

     Influencer τουριστικά ρούχα σορτς

        Επεξεργασία εικόνας

        Υπάρχουν μερικά πράγματα που θα πρέπει να σκεφτείτε αν πρόκειται να επεξεργαστείτε τις εικόνες που έχετε τραβήξει. Εάν δημοσιεύετε μια εικόνα με ένα ρούχο ή κάτι άλλο όπου τα χρώματα είναι ιδιαίτερα σημαντικά, είναι καλό να προσέξετε να μην αλλάξετε υπερβολικά τα χρώματα και να διατηρήσετε την εικόνα όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πραγματικότητα.

        Είναι μερικές φορές χρήσιμο να ρυθμίσετε την έκθεση στις εικόνες, αν γίνονται ιδιαίτερα σκοτεινές ή φωτεινές, ώστε να διασφαλίσετε ότι όλα στην εικόνα είναι ορατά και ότι είναι συμβατά με τις υπόλοιπες φωτογραφίες στην τροφοδοσία σας. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε την αντίθεση, τις σκιές και τις φωτεινότητες για να δημιουργήσετε λίγο “βάθος” στην εικόνα. Αν η κάμερά σας δίνει λίγο ξεθωριασμένα χρώματα στην εικόνα, υπάρχει επίσης η δυνατότητα να ρυθμίσετε την ένταση χρώματος για να δώσετε ζωή στην εικόνα. Είναι επίσης καλή ιδέα να ευθυγραμμίσετε την εικόνα αν είναι στραβή και να ρυθμίσετε την περικοπή έτσι ώστε το μέγεθος της εικόνας να ταιριάζει με την πλατφόρμα στην οποία σκοπεύετε να τη δημοσιεύσετε. Η περικοπή της εικόνας σας επιτρέπει επίσης να κόψετε τυχόν περιττές λεπτομέρειες στην άκρη της εικόνας. Πρόγραμμα όπως το Snapseed, το Lightroom και το VSCO λειτουργούν καλά για αυτού του είδους την επεξεργασία. Το Lightroom είναι δωρεάν για κινητά και σας επιτρέπει επίσης να δημιουργήσετε τα δικά σας “presets” που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φίλτρα και να διευκολύνουν τη διαδικασία επεξεργασίας. Τα presets μπορούν επίσης να δώσουν σε όλες τις εικόνες που επεξεργάζεστε μια πιο ενιαία “όψη”, καθώς μπορείτε εύκολα να επεξεργαστείτε όλες τις εικόνες με τις ίδιες ρυθμίσεις.

        Ελπίζουμε αυτές οι συμβουλές να σας έχουν δώσει μερικές νέες ιδέες για το πώς μπορείτε να βελτιώσετε οι ίδιοι τις φωτογραφίες σας και να αισθάνεστε εμπνευσμένοι να βγείτε και να δοκιμάσετε λίγο φωτογραφία!

        Επιστροφή στο ιστολόγιο