Tursko til sommeren

Τουρκία το καλοκαίρι

Η Σκανδιναβία προσφέρει όμορφες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά επηρεάζεται επίσης από ποικιλία καιρικών συνθηκών. Γι' αυτό είναι απαραίτητο να έχετε υποδήματα που αντέχουν στη βροχή και την υγρασία, ειδικά αν περνάτε πολύ χρόνο στη φύση. Όπως λέμε στη Νορβηγία: "Έξω για πεζοπορία - ποτέ κατηφή!" Φροντίστε να διατηρήσετε τη διάθεσή σας ψηλά στην πεζοπορία επιλέγοντας τα καλύτερα υποδήματα για τη χρήση σας.


Ελαφριά και αδιάβροχα υποδήματα πεζοπορίας

Ψάχνετε για καλά υποδήματα πεζοπορίας για γυναίκες; Μείνετε στεγνές σε βρεγμένα μονοπάτια με τα αδιάβροχα Ventdry RX1 Shoes μας. Το αναπνεύσιμο ύφασμα των παπουτσιών σας προσφέρει τη μέγιστη άνεση, χωρίς να γίνεστε ιδρωμένες ή κολλώδεις κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας. Είναι ελαφριά και προσφέρουν καλή απορρόφηση κραδασμών για μια χωρίς προβλήματα πεζοπορία. Οι σόλες τους είναι ανθεκτικές, γεγονός που τα καθιστά κατάλληλα για ανώμαλο έδαφος και μπορείτε να πατήσετε σε κλαδιά ή πέτρες χωρίς να σας πονέσουν ή να καταστραφούν τα παπούτσια σας.

Ελαφριά και χαμηλά υποδήματα πεζοπορίας είναι ιδανικά για πεζοπορίες σε πιο ζεστές ημέρες. Απολαύστε τη θερμοκρασία χωρίς να νιώθετε ζεστές τις γάμπες σας. Εάν είστε μια περιπετειώδης προσωπικότητα που πηγαίνει σε πεζοπορίες είτε βρέχει είτε έχει ήλιο, μην ανησυχείτε, αυτά τα υποδήματα εξασφαλίζουν ότι έχετε το καλύτερο από όλα - υποδήματα για πεζοπορία που είναι αδιάβροχα και προσφέρουν καλή απορρόφηση κραδασμών.


Πώς να επιλέξετε υποδήματα πεζοπορίας;

Κατά την επιλογή υποδημάτων πεζοπορίας, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας πόση σταθερότητα στον αστράγαλο χρειάζεστε. Τα υψηλά υποδήματα πεζοπορίας προσφέρουν καλή σταθερότητα στον αστράγαλο και είναι κατάλληλα για πεζοπορίες στο βουνό με βαρύ σακίδιο, ενώ τα χαμηλά υποδήματα προσφέρουν λιγότερη σταθερότητα και είναι κατάλληλα για πιο ελαφριές διαδρομές. Σε ζεστές καλοκαιρινές ημέρες, τα ψηλά υποδήματα μπορεί να γίνουν πολύ ζεστά, γι' αυτό θα πρέπει να εξετάσετε πόση σταθερότητα στον αστράγαλο χρειάζεστε. Αν βρίσκεστε σε μη απαιτητικό έδαφος με ελαφρύ σακίδιο, ίσως να χρειάζεστε μόνο χαμηλά υποδήματα. Εάν είστε ακόμα αβέβαιοι για τον τύπο υποδημάτων πεζοπορίας που πρέπει να επιλέξετε, τα Ventdry RX1 Shoes μας είναι ελαφριά και μπορείτε εύκολα να τα βάλετε στο σακίδιο σας για να αλλάξετε παπούτσια κατά τη διάρκεια της διαδρομής.


Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε υποδήματα πεζοπορίας;

Πόσο συχνά θα πρέπει να αλλάζετε υποδήματα πεζοπορίας εξαρτάται από πόσο έχουν χρησιμοποιηθεί και συντηρηθεί. Η άσφαλτος, για παράδειγμα, θα φθείρει περισσότερο τη σόλα από ό,τι αν χρησιμοποιείτε τα παπούτσια σε ανώμαλο δασικό έδαφος. Θα πρέπει να παρακολουθείτε πόση φθορά έχουν υποστεί τα παπούτσια σας με συχνή χρήση. Ένα σίγουρο σημάδι ότι πρέπει να αλλάξετε παπούτσια είναι όταν παρατηρείτε μικρές ζημιές, ακόμη και αν δεν έχετε αλλάξει το μοτίβο περπατήματος ή τρεξίματος.

Για να διατηρήσετε τα υποδήματα πεζοπορίας σας για όσο το δυνατόν περισσότερο, έχουμε συγκεντρώσει τις καλύτερες συμβουλές μας:

#1 Επαγγελματοποιήστε τα παπούτσια πριν από τη χρήση

#2 Αερίστε και στεγνώστε τα παπούτσια μετά από κάθε πεζοπορία

#3 Αφαιρέστε τη βρωμιά και τη λάσπη από την επιφάνεια των παπουτσιών με ένα πανί μετά από κάθε πεζοπορία

Διαβάστε περισσότερα: Πέντε σημάδια για το πότε πρέπει να αλλάξετε τα παπούτσια τρεξίματος


Πώς να πλύνετε υποδήματα πεζοπορίας;

Τα υποδήματά μας αποτελούνται από μια επιφάνεια που περιλαμβάνει αδιάβροχο και αναπνεύσιμο υλικό mesh. Οι αδιάβροχες περιοχές μπορούν εύκολα να πλυθούν με ένα πανί και ζεστό νερό. Το αναπνεύσιμο υλικό mesh είναι πιο δύσκολο να πλυθεί, γι' αυτό συνιστούμε να χρησιμοποιείτε πλυντήριο στους 30 βαθμούς με χαμηλό στύψιμο για να καθαρίσετε ολόκληρο το παπούτσι. Δεν θα πρέπει να πλένετε τα παπούτσια σας πολύ συχνά στο πλυντήριο, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει την αποδυνάμωση της κόλλας στα παπούτσια. Εξετάστε επομένως αν μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα για τη συντήρηση των παπουτσιών όσο το δυνατόν περισσότερο.

Διαβάστε περισσότερα: Πώς να πλύνετε αθλητικά παπούτσια

Επιστροφή στο ιστολόγιο