Sort sports bh med god støtte til dame

Πώς να επιλέξετε το σωστό αθλητικό στηθόδεσμο

Ένα κανονικό σουτιέν είναι, όπως όλοι γνωρίζουν, σχεδιασμένο για καθημερινές δραστηριότητες με πολύ χαμηλό επίπεδο έντασης. Η χρήση ενός κανονικού σουτιέν κατά την άσκηση είναι λοιπόν γνωστή σε πολλές γυναίκες ότι είναι εντελώς αποτυχημένη και όχι λιγότερο άβολη. Ως εκ τούτου, το αθλητικό σουτιέν θα είναι σημαντικό κατά τη διάρκεια κάθε προπόνησης, αλλά τι πρέπει πραγματικά να προσέξουμε κατά την αναζήτηση του τέλειου αθλητικού σουτιέν;

Η επιλογή ενός αθλητικού σουτιέν μπορεί να είναι προβληματική κάποιες φορές, το στήθος μεγαλώνει, πέφτει και αλλάζει με την πάροδο του χρόνου, και μπορεί να είναι άβολο αν το αθλητικό σουτιέν δεν σου προσφέρει την υποστήριξη που χρειάζεσαι. Για το λόγο αυτό, έχουμε δημιουργήσει έναν οδηγό για εσένα που είσαι αναποφάσιστη σχετικά με το τι να προσέξεις όταν αγοράζεις ένα νέο αθλητικό σουτιέν. Αν θέλεις να ρίξεις μια ματιά στα αθλητικά σουτιέν της Famme, μπορείς να δεις τη συλλογή αθλητικών σουτιέν της Famme στην ιστοσελίδα μας, 

 

Σε αυτήν την ανάρτηση θα βρεις:

  • Αθλητικά σουτιέν με χαμηλή υποστήριξη
  • Αθλητικά σουτιέν με μέτρια υποστήριξη
  • Αθλητικά σουτιέν με υψηλή υποστήριξη
  • Πράγματα που πρέπει να θυμάσαι όταν αγοράζεις αθλητικό σουτιέν
  • Οδηγός μεγεθών
  • Ερωτήσεις και απαντήσεις

 

Αθλητικά σουτιέν με χαμηλή υποστήριξη

Η χαμηλή υποστήριξη δεν είναι ένα βέλτιστο αθλητικό σουτιέν για όλες. Αν είσαι στην μεγαλύτερη πλευρά του μεγέθους στήθους, θα σου προτείναμε να επιλέξεις κάτι με μεγαλύτερη υποστήριξη ανεξάρτητα από την ένταση της προπόνησης. Ένα αθλητικό σουτιέν με χαμηλή υποστήριξη ταιριάζει καλύτερα σε προπονήσεις χαμηλής έντασης και/ή σε γυναίκες/κορίτσια με μικρότερα στήθη. Τα σουτιέν είναι φτιαγμένα από μαλακό υλικό και εστιάζουν στην ευελιξία και την άνεση. Συνήθως έχουν λεπτότερα λουράκια και πωλούνται χωρίς ρύθμιση στον ιμάντα.

  • Κατάλληλο για τύπους γυμναστικής όπως γιόγκα, πιλάτες, γρήγορο περπάτημα, γκολφ, κ.λπ.

Σου προτείνουμε να δεις σουτιέν με χαμηλή υποστήριξη: όπως Peachy Scrunch Sports Bra ή Lunge Sports Bra.

Ροζ αθλητικό σουτιέν με χαμηλή υποστήριξη

 Lunge Sports Bra ταιριάζει καλά κάτω από τα ρούχα και αισθάνεται άνετο όλη μέρα. 

 

Αθλητικά σουτιέν με μέτρια υποστήριξη

Η μέτρια υποστήριξη εστιάζει περισσότερο στη στήριξη και την υγρασία, ενώ παραμένει άνετη. Εδώ μπορείς να βρεις λίγο πιο φαρδιά λουράκια, και μερικά από αυτά συνήθως έχουν ρύθμιση ιμάντα. Ένα σουτιέν με μέτρια υποστήριξη είναι καλύτερο για προπονήσεις μέτριας έντασης ή υψηλής έντασης που δεν περιλαμβάνουν τόσο άλματα.

  • Μέτρια υποστήριξη ταιριάζει καλά σε προπονήσεις δύναμης, σκι, ποδηλασία, κωπηλασία και ασκήσεις κορμού

Σου προτείνουμε να ρίξεις μια ματιά σε σουτιέν με μέτρια υποστήριξη, όπως το Extended Sports Bra ή Power Seamless Sports Bra

 

Μαύρο αθλητικό σουτιέν για γυναίκεςΜαύρο αθλητικό σουτιέν για γυναίκες

 

Extended Sports Bra είναι επίσης εξαιρετική ως crop-top. 

 

Αθλητικά σουτιέν με υψηλή υποστήριξη

Ένα αθλητικό σουτιέν με υψηλή υποστήριξη είναι σχεδιασμένο για αυστηρή προπόνηση. Σε αυτά τα σουτιέν, η κύρια εστίαση είναι να παρέχει επιπλέον υποστήριξη και καλή διαχείριση υγρασίας; θα πρέπει να εφαρμόζουν σφιχτά στο σώμα, να είναι λίγο σφιχτά, να έχουν φαρδιά λουράκια και ενθέσεις. Είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να προσφέρουν άνεση όπου το στήθος δεν εμποδίζει ή δεν πονάει κατά την προπόνηση.

  • Συνήθως εστιάζουν σε προπονήσεις όπως τρέξιμο, crossfit και HIIT όταν αγοράζεις αθλητικό σουτιέν με υψηλή υποστήριξη, αλλά είναι επίσης τέλεια αν έχεις μεγάλο στήθος που χρειάζεται περισσότερη υποστήριξη ανεξάρτητα από την ένταση της προπόνησης. 

Έχουμε μια καλή επιλογή από αθλητικά σουτιέν με καλή υποστήριξη και άνεση για υψηλή ένταση προπόνησης, όπως το  Softy Sports Bra ή Elevate Crop Top

προπόνηση top με καλή υποστήριξηΠροπόνηση top με καλή υποστήριξη

 

Και οι δύο αυτές επιλογές μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε ως σουτιέν είτε ως Crop-Top.

 

Πράγματα που πρέπει να θυμάσαι όταν αγοράζεις αθλητικό σουτιέν

  1. Μην αγοράζεις ένα σουτιέν υπερβολικά μικρό! Πρέπει να εφαρμόζει σφιχτά, αλλά πρέπει επίσης να μπορείς να αναπνέεις!
  2. Χρησιμοποίησε τις κανονικές μετρήσεις σου ως οδηγίες και δες τον οδηγό μεγεθών για επιπλέον βοήθεια!
  3. Απλά επειδή έχεις μικρότερο στήθος, δεν σημαίνει ότι μπορείς να αποφύγεις τη χρήση αθλητικών σουτιέν και να μην έχεις τα ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Όσο προπονείσαι χωρίς την κατάλληλη προπόνηση, μπορεί τελικά να οδηγήσει σε χαλαρότερα στήθη.
  4. Δεν υπάρχει κανένα άγχος αν δεν αγόρασες το κατάλληλο αθλητικό σουτιέν σύμφωνα με τους διάφορους τύπους προπόνησης. Χρειάζεσαι ούτως ή άλλως διάφορους τύπους σουτιέν! Επίσης, δεν ξέρεις ποτέ μέχρι να το δοκιμάσεις ο ίδιος!

 

Οδηγός μεγεθών

Μπορεί να είναι δύσκολο να ξέρεις ποιο μέγεθος να επιλέξεις αν δεν έχεις αγοράσει αθλητικό σουτιέν στο παρελθόν, ή αν το μέγεθός σου έχει αλλάξει. Για αυτόν τον λόγο έχουμε έναν οδηγό μεγεθών στις σελίδες μας που μπορείς να βρεις εδώ!

 

Ερωτήσεις και απαντήσεις

Υπάρχουν πολλά πράγματα που οι κοπέλες και οι γυναίκες σκέφτονται όταν πρόκειται να αγοράσουν ένα αθλητικό σουτιέν και είναι πάντα καλό να έχεις λίγη γνώση πριν επενδύσεις σε οτιδήποτε. Έχουμε συγκεντρώσει τις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με τα αθλητικά σουτιέν και τις απαντήσεις! Συνέχισε να διαβάζεις για τις καλύτερες συμβουλές μας και μπορεί να βρεις απάντηση σε ερωτήσεις που έχεις.

 

1. Γιατί υπάρχουν αθλητικά σουτιέν;

Τα σουτιέν έχουν εφευρεθεί και ξανασχεδιαστεί από την αρχαιότητα, αλλά τα αθλητικά σουτιέν είναι σχετικά νέα, πιο συγκεκριμένα, το 1977. Εφευρέθηκαν από μια Αμερικανίδα που δεν μπορούσε να τρέξει λόγω του πόνου που ένιωθε στο στήθος της. Από τότε, το αθλητικό σουτιέν έχει γίνει ένα από τα πιο σημαντικά ρούχα για τις γυναίκες όταν πρόκειται για προπόνηση, γιατί προσφέρει άνεση και βοηθά τις γυναίκες να αποφεύγουν τον πόνο.

 

2. Γιατί θα έπρεπε να χρησιμοποιώ αθλητικό σουτιέν όταν προπονούμαι;

Όταν προπονούμαστε, κινήσουμε το σώμα μας και υποδηλώνουμε το στήθος μας, περισσότερο απ' ότι όταν εκτελούμε καθημερινές δουλειές. Αν δεν έχεις το σωστό αθλητικό σουτιέν, μπορεί να βιώσεις είτε δυσφορία είτε πόνο. Αυτό που συμβαίνει τότε είναι ότι πιθανότατα προσαρμόζουμε το σώμα μας έτσι ώστε να αποφύγουμε τον πόνο, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε πόνους στην πλάτη. Αν θέλεις να αποφύγεις περιττό πόνο, θα πρέπει να φοράς ένα αθλητικό σουτιέν με καλή υποστήριξη.

 

3. Ποιες είναι οι διάφορες κατηγορίες σουτιέν και πώς θα έπρεπε να επιλέξω το κατάλληλο για μένα;

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι αθλητικών σουτιέν:

  • Σουτιέν συμπίεσης: Συνήθως προέρχονται σε στυλ pull-over χωρίς ενσωματωμένα cups (εδώ μπορείς να βρεις ένα παράδειγμα)
  • Σουτιέν ενσωμάτωσης: Αυτά είναι αθλητικά σουτιέν για υψηλής έντασης προπόνηση με ενσωματωμένες ενθέσεις, είναι κατάλληλα και για γυναίκες με μεγάλο στήθος, ακόμα κι αν δεν προπονούνται – προσφέρουν μεγάλη υποστήριξη (εδώ μπορείς να βρεις ένα παράδειγμα)

Θα πρέπει να επιλέξεις ένα αθλητικό σουτιέν ανάλογα με τον τύπο δραστηριότητας που θα κάνεις.

 

4. Πώς θα πρέπει να εφαρμόζει το αθλητικό σουτιέν μου;

Τα αθλητικά σουτιέν είναι σχεδιασμένα ώστε να κρατούν το στήθος στη θέση του, ενώ εσύ κινείσαι, οπότε θα πρέπει να σου προσφέρουν περισσότερη υποστήριξη από ένα κανονικό σουτιέν, αλλά να μπορείς και να αναπνέεις. Θυμήσου ότι δεν χρειάζεται να αγοράσεις μικρότερο μέγεθος cup για να κρατήσεις το στήθος στη θέση του, επειδή το αθλητικό σουτιέν είναι φτιαγμένο γι' αυτό, ανεξάρτητα από το αν έχεις μεγάλο στήθος. Μια συμβουλή για τις γυναίκες που έχουν δυσκολία να βρουν υποστήριξη είναι να αγοράσουν ένα αθλητικό σουτιέν με ενθέσεις.

Συμβουλή: Δες τον οδηγό μεγεθών σουτιέν αν αναρωτιέσαι πώς να βρεις ή να μετρήσεις το μέγεθος του σουτιέν σου.

 

5. Ποιες άλλες λειτουργίες είναι σημαντικές όταν επιλέγεις ένα αθλητικό σουτιέν;

Εκτός από την υποστήριξη και τη μείωση της μεγάλης πίεσης από τις διάφορες αθλητικές δραστηριότητες, μία από τις πιο σημαντικές προδιαγραφές είναι το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο. Είναι σκόπιμο να παραμένεις σε υλικά που απορροφούν την υγρασία που δεν απορροφούν τον ιδρώτα. Είναι σημαντικό να το θυμάσαι όταν ψάχνεις αθλητικά ρούχα.

 

6. Μπορώ να φοράω αθλητικό σουτιέν κάθε μέρα;

Τα αθλητικά ρούχα έχουν γίνει πιο δημοφιλή τα τελευταία χρόνια, τόσο λόγω του ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι προπονούνται, όσο και λόγω της πανδημίας. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάσαι:

  • Τα αθλητικά σουτιέν τείνουν να είναι πολύ σφιχτά – και έτσι είναι ιδανικά για προπόνηση. Αλλά αν τα φοράς για παρατεταμένες περιόδους χωρίς να τα βγάζεις ή να δίνεις στον εαυτό σου μια ανάπαυση, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αδυναμία των μυών της πλάτης, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει (μεταξύ άλλων) πόνους στους ώμους.
  • Επιπλέον, η χρήση αθλητικού σουτιέν όλη την ημέρα μπορεί να οδηγήσει σε δερματολογικά προβλήματα όπως εξανθήματα, ερεθισμούς του δέρματος και ακόμη και μυκητιασικές λοιμώξεις σε σοβαρές περιπτώσεις.

Έτσι, προτείνουμε να φοράς κατάλληλα αθλητικά ρούχα όταν προπονείσαι, αλλά γενικά είναι καλύτερα να μην φοράς στενά ρούχα μέρα και νύχτα.

 

7. Μειώνει το αθλητικό σουτιέν το μέγεθος του στήθους;

Αυτό είναι συνήθως μια παρεξήγηση μεταξύ του νεότερου κοινού μας. Η ανάπτυξη σε ολόκληρο το σώμα δεν επηρεάζεται από το τι φοράμε, αλλά από ορμόνες, άσκηση και διατροφή (και εννοούμε με αυτό, το τι τρως). Συνιστάται να βρεις το σωστό μέγεθος προς όφελος τόσο της άνεσης όσο και της υποστήριξης. Έτσι, όχι, το αθλητικό σουτιέν δεν θα επηρεάσει το μέγεθος του στήθους σου.

 

8. Έχω μεγάλο στήθος, πρέπει να φοράω 2 αθλητικά σουτιέν;

Δεν χρειάζεται! Αν δεν έχεις την υποστήριξη που χρειάζεσαι, απλά βρες ένα σουτιέν με καλή υποστήριξη που ταιριάζει σε εσένα! Υπάρχουν διάφοροι τύποι αθλητικών σουτιέν. Οι γυναίκες με μεγάλο στήθος μπορεί να χρησιμοποιήσουν το αθλητικό σουτιέν συμπίεσης υψηλής έντασης, ακόμα και αν ασχολούνται και με γιόγκα ή πιλάτες. Αν δεν σου αρέσει αυτή η εμφάνιση και θέλεις να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό, τότε σου προτείνουμε να δεις το κορμάκι γυμναστικής με ενσωματωμένο σουτιέν – Power Seamless Top

 

9. Πώς θα πρέπει να πλύνω τα αθλητικά σουτιέν μου;

Ιδανικά, θα πρέπει να πλένεις τα αθλητικά σουτιέν μετά από κάθε χρήση, ειδικά αν μένεις σε ζεστό κλίμα ή ιδρώνεις πολύ. Η συχνή πλύση θα βοηθήσει στην εξάλειψη των βακτηρίων που μεταφέρονται από το σώμα πάνω στα ρούχα, να αφαιρέσει τις οσμές και να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του σουτιέν. Μην το βάζεις στο στεγνωτήριο, καθώς αυτό θα καταστρέψει την ελαστικότητα και το ύφασμα του σουτιέν. Με τον καιρό, το σουτιέν θα χάσει την υποστήριξή του.

 

10. Πόσα αθλητικά σουτιέν θα πρέπει να έχω;

Πρέπει να έχεις ένα αθλητικό σουτιέν για κάθε μέρα που προπονείσαι. Αν προπονείσαι δύο φορές την εβδομάδα, θα πρέπει να έχεις δύο στη διάθεση σου. Αν προπονείσαι τέσσερις με πέντε φορές την εβδομάδα, δοκίμασε να έχεις τουλάχιστον τέσσερα στη διάθεση σου, ώστε να έχεις χρόνο να τα πλένεις μετά από κάθε χρήση.

Επιστροφή στο ιστολόγιο