ullundertøy til dame ullgenser ulltights ullsokker

Γιατί είναι σημαντικό το μάλλινο εσώρουχο;

Πλησιάζουν ψυχρότερες και σκοτεινότερες εποχές - έρχεται ο χειμώνας και είναι σημαντικό να παραμείνεις ζεστός και άνετος. Στη Famme έχουμε μια μεγάλη ποικιλία από εσώρουχα από μαλλί για γυναίκες, αλλά γιατί είναι σημαντικό να φοράς μαλλί κοντά στο σώμα;

Το πιο σημαντικό που πρέπει να σκέφτεσαι όταν ντύνεσαι για το κρύο είναι να παραμένεις ζεστός καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, και σε οποιοδήποτε είδος δραστηριότητας. Στον Βορρά εκτιθέμεθα σε όλα τα είδη καιρού που αλλάζουν γρήγορα, και το μαλλί μας βοηθά να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε καιρό και άνεμο. Το μαλλί είναι σημαντικό όταν βρισκόμαστε σε κρύο και υγρό κλίμα, καθώς βοηθά να διατηρούμε το δέρμα μας στεγνό όταν ιδρώνουμε ή βραχούμε.

Τα εσώρουχα από μαλλί είναι ρυθμιστικά της θερμοκρασίας και βοηθούν να παραμένεις ζεστός σε κρύες μέρες. Τα εσώρουχα από μαλλί μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε είναι ζεστά είτε κρύα έξω, καθώς έχουν ρυθμιστικές ιδιότητες θερμοκρασίας. Μεταφέρουν την υγρασία μακριά από το δέρμα και δεν χρειάζεται να πλένονται συχνά, καθώς έχουν αυτό-καθαριστικές ιδιότητες.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ εσωρούχων από μαλλί και υπερ-εσωρούχων;

Ποια είναι πραγματικά η διαφορά μεταξύ εσωρούχων από μαλλί και υπερ-εσωρούχων; Αυτό είναι κάτι που οι περισσότεροι θεωρούν δεδομένο, αλλά η αλήθεια είναι ότι το ύφασμα που επιλέγεις έχει μεγάλη σημασία για τη δραστηριότητα που θα εκτελέσεις.

Οι αναφορές στα εσώρουχα από μαλλί και υπερ-εσώρουχα χρησιμοποιούνται συχνά εναλλακτικά και ίσως δεν σκεφτόμαστε ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ αυτών των ρούχων. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια αρκετά μεγάλη διαφορά στα υφάσματα, και ποια επιλογή θα διαλέξεις είναι καθοριστική ανάλογα με τη δραστηριότητα που θα εκτελέσεις.

Εσώρουχα από μαλλί 

Τα εσώρουχα από μαλλί είναι φτιαγμένα από ύφασμα με καλή δυνατότητα μόνωσης και θερμαίνουν περισσότερο από τα υπερ-εσώρουχα. Αυτά τα ρούχα είναι πιο κατάλληλα για κατά την παρατεταμένη κινητικότητα με χαμηλή ένταση σε κρύο καιρό. Εάν ιδρώσεις ή βραχείς, το εσώρουχο μπορεί να απορροφήσει 30% του βάρους του σε υγρασία και ταυτόχρονα να παραμένει στεγνό και να διατηρεί τη θερμότητα του σώματος.

Προσφέρουμε τόσο μαλλινο πουλόβερ όσο και μαλλινά παντελόνια από μαλλί μερινό που μπορούν να φορεθούν ξεχωριστά ή ως σετ. Αυτά έχουν αντιστατικές ιδιότητες έτσι ώστε να μην προκαλούν κνησμό, να μην μυρίζουν άσχημα ή να μην τσαλακώνονται κατά τη χρήση. Επιπλέον, έχουμε μαλλίνες κάλτσες μέχρι τον αστράγαλο που ζεσταίνουν και έχουν καλή αναπνευσιμότητα.

Υπερ-εσώρουχα 

Σε αντίθεση με τα εσώρουχα από μαλλί, τα υπερ-εσώρουχα είναι πιο κατάλληλα όταν πρόκειται να εκτελέσεις δραστηριότητες με υψηλή ένταση. Συνήθως είναι κατασκευασμένα από συνθετικές ίνες για να εξασφαλίσουν πλήρη ελευθερία κινήσεων. Είναι πολύ κατάλληλα για σκι ή για μια τρέξιμο στο κρύο. Το εσώρουχο απομακρύνει όλη την υγρασία από το σώμα, αλλά δεν σε κρατάει ζεστό μετά το βράσιμο. Το ύφασμα απορροφά περισσότερη μυρωδιά από ότι τα εσώρουχα από μαλλί, αλλά από την άλλη πλευρά είναι πιο ανθεκτικό και αντέχει σε περισσότερες πλύσεις.

Ποιο είδος μαλλιού πρέπει να επιλέξω;

Εσώρουχο από μαλλί πουλόβερ 

Εδώ μπορείς π.χ. να φορέσεις το Wool Knit LS πουλόβερ, που είναι ένα υπέροχο και κομψό εσώρουχο από μαλλί για γυναίκες. Αυτό το εσώρουχο από μαλλί είναι φτιαγμένο από καλό μαλλί μερινό, που προσφέρει άνεση και καλύτερη ευημερία. Επιπλέον, αυτό το εσώρουχο από μαλλί για γυναίκες έχει σχεδιαστεί για να παρέχει καλή μόνωση και είναι καλό στο να μεταφέρει την υγρασία. Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα εσώρουχα από μαλλί για γυναίκες εκεί έξω - δεν προκαλεί κνησμό, δεν τσαλακώνεται και πάνω απ' όλα δεν μυρίζει! Μείνε ζεστή και φρέσκια αυτή την εποχή του φθινοπώρου και του χειμώνα με τοWool Knit LS πουλόβερ.

Εσώρουχο από μαλλί παντελόνι

Έτσι έχουμε και λεγκίνες που ταιριάζουν με το πουλόβερ, δηλαδή τις Wool Knit Leggings. Αυτές οι καλές και ζεστές λεγκίνες για γυναίκες είναι επίσης κατασκευασμένες από φανταστικό μαλλί μερινό, που θα σε κρατήσει ζεστή καθ' όλη τη διάρκεια των εποχών που αλλάζουν στον Βορρά. Αυτές είναι ένα ζευγάρι καλές λεγκίνες εσωρούχων από μαλλί που προσφέρουν καλή μόνωση και μεταφέρουν την υγρασία, και δεν θα τσαλακωθούν, δεν θα προκαλέσουν κνησμό ή δεν θα μυρίσουν άσχημα.

Τεχνικά εσώρουχα από μαλλί για γυναίκες

Αν ψάχνεις για εσώρουχα από μαλλί με καλή και ζεστή μαλλί μερινό, που δεν προκαλούν κνησμό και διατηρούνται σε καλή κατάσταση για πολλές χρήσεις, τότε μπορούμε να προτείνουμε το Techwool πουλόβερ και παντελόνι. Με καλή αερισμό, δεν θα νιώθεις κολλώδης κατά τη διάρκεια πολλών δραστηριοτήτων, ενώ το Techwool έχει ιδιότητες κατά της οσμής.

Κάλτσες από μαλλί για γυναίκες

Οι κάλτσες από μαλλί είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να σκεφτείς όταν χρησιμοποιείς εσώρουχα από μαλλί, καθώς τα πόδια είναι το σημείο όπου μπορείς πιο εύκολα να κρυώσεις και να επηρεάσεις το υπόλοιπο σώμα. Οι Μαύρες Wool Knit Κάλτσες και Μαύρες Wool Knit Ankle Κάλτσες είναι τέλειες για εσένα που θέλεις ζεστά πόδια κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και της προπόνησης το φθινόπωρο - και οι δύο κάλτσες είναι λειτουργικές και άνετες και είναι κατασκευασμένες από την καλή ποιοτική μαλλί μερινό που όλοι ξέρουμε και θα σε κρατήσουν ζεστή. Το ύφασμα αναπνέει καλά και θα σε κρατήσει προετοιμασμένη για το κλίμα του Βορρά που είναι υγρό και κρύο. Επίσης, είναι εξαιρετικά ευέλικτες, καθώς μπορούν να φορεθούν τόσο στο εξωτερικό, όσο και στην προπόνηση ή στο σπίτι ή στο γραφείο.

Δες επίσης:

Οδηγός εσωρούχων

Επιστροφή στο ιστολόγιο