hvordan bli en influencer på instagram, snapchat, youtube, tiktok

Πώς να γίνεις Influencer

Πώς να γίνετε (και να παραμείνετε) καλή influencer;

Ίσως έχετε διαβάσει την ανάρτησή μας σχετικά με το τι είναι μια influencer και σκεφτήκατε “γεια, θέλω να γίνω influencer!” ή ίσως έχετε ήδη ξεκινήσει αλλά νιώθετε ότι χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς λειτουργούν τα πράγματα; Τότε, αυτός είναι ο οδηγός για εσάς. Είτε θέλετε να γίνετε πρεσβευτής για ρούχα, παπούτσια ή άλλα, αυτά τα βήματα θα σας βοηθήσουν!


Βήμα 1: Βρείτε την πλατφόρμα σας

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να αποφασίσετε ποια πλατφόρμα θέλετε να επικεντρωθείτε. Πολλοί μεγάλοι influencers σήμερα έχουν τόσο Tik Tok, Instagram, Youtube λογαριασμούς και πολλά άλλα, αλλά όταν ξεκινάτε είναι καλύτερο να έχετε κύριο επίκεντρο μία ή δύο πλατφόρμες παρά να δοκιμάσετε να κάνετε τα πάντα ταυτόχρονα. Θυμηθείτε, είναι καλύτερο να κάνετε ένα πράγμα σωστά παρά να κάνετε πολλά πράγματα μισά!
Ακολουθεί ένας οδηγός για μερικές από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες για influencers σήμερα και σε ποιους μπορεί να ταιριάζουν:



Tik Tok: Κοντά βίντεο με ενσωματωμένο πρόγραμμα επεξεργασίας. Αν προτιμάτε να κάνετε τα πάντα στο τηλέφωνο, είναι αυτή η πλατφόρμα για εσάς. Ιδανική για όσους θέλουν να δημιουργήσουν χορευτικά βίντεο, αστείες σκηνές, να μοιραστούν απόψεις, συμβουλές και γνώση που μπορεί να μεταδοθεί γρήγορα και εύκολα.

Instagram: Περιεχόμενο εικόνας. Αν σας αρέσουν οι φωτογραφίες, αυτή είναι η πλατφόρμα για εσάς. Το Instagram σας επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν συνδυασμό περιεχομένου εικόνας και βίντεο, καθώς και να γράφετε σύντομες περιγραφές.


Youtube: Μακρύτερα βίντεο. Αν σας αρέσει η βιντεογραφία και έχετε χρόνο να φτιάξετε μακρύτερα βίντεο που απαιτούν περισσότερη επεξεργασία, αυτή είναι μια καλή πλατφόρμα για εσάς. Ιδανική για περιεχόμενο όπως vlogging, μακροχρόνια βίντεο όπου μιλάτε για διάφορα θέματα, how-to κ.λπ.


Blog/ιδιωτική ιστοσελίδα: Μακρύτερο κείμενο περιεχομένου και μια μίξη μέσων. Αν θέλετε να γράψετε άρθρα, κριτικές και παρόμοια, αυτή είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα. Σας επιτρέπει επίσης να συγκεντρώσετε εικόνες, βίντεο και κείμενο σε μια σελίδα που έχετε πλήρη έλεγχο.

Η πλατφόρμα που επιλέγετε μπορεί επίσης να εξαρτάται από τον τύπο προϊόντων που θέλετε να προωθήσετε. Για παράδειγμα, τα ρούχα είναι πολύ δημοφιλή για να είστε πρεσβευτής μέσω του Instagram, όπου ακόμη και "μικρές" προφίλ μπορούν να αποκτήσουν χορηγούμενα προϊόντα σε πολλές περιπτώσεις.


Βήμα 2: Βρείτε μια νίτσα

Ανακαλύψτε τι είδους περιεχόμενο σας αρέσει να δημιουργείτε και προσπαθήστε να παραμείνετε σε αυτό το θέμα. Είναι πιο εύκολο να χτίσετε μια αφοσιωμένη βάση ακολούθων εάν οι ακόλουθοί σας γνωρίζουν τι θα πάρουν αν σας ακολουθήσουν. Είναι μόδα; γυμναστική; φαγητό; πολιτική; ιστορία τέχνης; φωτογραφίες σκύλων; Είναι πιο εύκολο να γίνετε καλοί στη δημιουργία περιεχομένου υψηλής ποιότητας και να προσελκύσετε νέους ακόλουθους με παρόμοια ενδιαφέροντα αν παραμείνετε σε μια περιορισμένη νίτσα.

Φωτογραφία influencer Mette Jakobsen
@_mettejakobsen_ έχει βρει τη νίτσα της στις φωτογραφίες της φύσης με τους σκύλους της!

Βήμα 3: Επενδύστε στον εξοπλισμό που θα χρησιμοποιήσετε

Δεν είναι καθόλου απαραίτητο να πάτε και να αγοράσετε όλον τον κόσμο του εξοπλισμού φωτογραφίας και επεξεργασίας όταν ξεκινάτε ως influencer. Είναι καλό να ξεκινήσετε μικρά και καθώς βλέπετε την ανάγκη να αναβαθμίσετε τον εξοπλισμό σας, να επενδύσετε σε υψηλής ποιότητας εξοπλισμό που ξέρετε ότι θα χρησιμοποιήσετε. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε το περιεχόμενό σας καλύτερο, να διευκολύνετε την παραγωγή περιεχομένου ή να κάνετε την διαδικασία πιο διασκεδαστική! Το νόημα είναι: επενδύστε με νου, και σκεφτείτε πριν αγοράσετε.


Βήμα 4: Μην τα παρατάτε!

Μην τα παρατάτε! Όταν μόλις έχετε ξεκινήσει μπορεί να είναι απογοητευτικό αν δεν αποκτήσετε εκατοντάδες ακόλουθους αμέσως, αλλά θυμηθείτε ότι οι περισσότεροι influencers έχουν περάσει πολύ χρόνο βελτιώνοντας το περιεχόμενό τους και χτίζοντας τη βάση των ακολούθων τους. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να παραμείνετε παρακινημένοι και να χτίσετε μια μεγαλύτερη πλατφόρμα.


Μάθετε νέες δεξιότητες

Υπάρχουν πολλές πηγές στο διαδίκτυο που μπορούν να σας μάθουν πώς να επεξεργάζεστε εικόνες και βίντεο, να τραβάτε καλύτερες φωτογραφίες και να γράφετε καλύτερα άρθρα. Ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για reels και φωτογραφία αν δεν το έχετε κάνει ήδη! Επενδύστε χρόνο για να μάθετε από τους άλλους και ασκήστε να αυξήσετε την ποιότητα του περιεχομένου σας. Καλύτερο περιεχόμενο αυξάνει την πιθανότητα να μπορέσετε να αποκτήσετε συνεργασίες με εταιρείες και γενικά θα προσελκύσει περισσότερους followers.


Μιλήστε με τους ακολούθους σας

Ένα μεγάλο μέρος της πρόκλησης να είστε influencer είναι να χτίσετε μια σχέση με τους ακολούθους σας και να τη διατηρήσετε. Να μιλάτε στους ακολούθους σας στις ιστορίες, να τους κάνετε ερωτήσεις, να απαντάτε σε σχόλια και μηνύματα είναι όλοι καλοί τρόποι για να γνωρίσετε καλύτερα εκείνους που σας ακολουθούν και ίσως να βρείτε καινούριους φίλους.

Γνωρίστε άλλους influencers

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με άλλους influencers στη βιομηχανία σας. Είναι πολύ χρήσιμο να έχετε άλλους influencers να κάνετε ερωτήσεις όταν ξεκινάτε, και αυτό κάνει τη διαδικασία πολύ πιο διασκεδαστική μακροχρόνια!


Δημοσιεύετε συχνά (αρκετά)

Ένα πολύ σημαντικό πράγμα αν θέλετε να αποκτήσετε περισσότερους ακόλουθους στο διαδίκτυο είναι να φροντίσετε να δημοσιεύετε τακτικά. Πόσο συχνά θα πρέπει να δημοσιεύετε εξαρτάται από την πλατφόρμα που χρησιμοποιείτε. Για παράδειγμα, ένα βίντεο στο Youtube θα απαιτήσει περισσότερη εργασία από μια ανάρτηση στο Instagram, γι' αυτό είναι πιθανό να πρέπει να δημοσιεύετε πιο συχνά στο Instagram από ότι στο Youtube. Ωστόσο, φροντίστε ότι όλο το περιεχόμενο που δημοσιεύετε είναι υψηλής ποιότητας και προσφέρει αξία (είτε στην μορφή ψυχαγωγίας, ενημέρωσης ή παρόμοια) στους ακόλουθούς σας. Δεν έχει νόημα να ποστάρετε κάθε μέρα αν καταλήξετε να δημοσιεύετε περιεχόμενο που δεν σας ικανοποιεί και που οι ακόλουθοί σας δεν εκτιμούν.


Αυθεντικότητα και ευθύνη

Δεν είναι μυστικό ότι έχετε επίσης ευθύνη ως influencer να είστε αξιόπιστοι, ανοιχτοί και ειλικρινείς. Είναι εύκολο να καταστρέψετε την εμπιστοσύνη των ακολούθων σας αν προτείνετε ένα προϊόν που στην πραγματικότητα δεν σας αρέσει και δεν θα χρησιμοποιούσατε ποτέ οι ίδιοι. Αν αγοράζατε την κάμερα που σας πρότεινε ο αγαπημένος σας φωτογράφος και αποδεικνυόταν ότι τραβάει κακές φωτογραφίες και χαλάστηκε αμέσως, θα ήταν δύσκολο να εμπιστευτείτε τον influencer την επόμενη φορά που θα δημοσίευε για ένα προϊόν. Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να προσέξετε να μην διαδώσετε μηνύματα που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τους ακολούθους σας, είτε σχετίζονται με την προώθηση στάσεων που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τους ευάλωτους ακόλουθους είτε να προτείνετε προϊόντα που μπορεί να τους επηρεάσουν αρνητικά ή να είναι ακόμη και επιβλαβή. Θυμηθείτε ότι έχετε το δικαίωμα να πείτε όχι αν κάποιος σας ζητήσει να προωθήσετε κάτι, και ποτέ δεν είναι αργά για να το μετανιώσετε!

Επιστροφή στο ιστολόγιο