Καθίσματα με Ιμάντες

Η άσκηση της ημέρας είναι οι Βαθύ κάθισμα με λάστιχο, ένας εξαιρετικός τρόπος για να ενισχύσετε τους μηρούς, τους γλουτούς και τους κοιλιακούς μυς χρησιμοποιώντας λάστιχα αντίστασης. Χρησιμοποιώντας ένα λάστιχο γύρω από τα γόνατα, παρέχετε επιπλέον αντίσταση, κάτι που βοηθά στην ενεργοποίηση των σταθεροποιητικών μυών και βελτιώνει τη στάση σας. Αυτό καθιστά την άσκηση ιδιαίτερα καλή για την ενίσχυση της δύναμης και την πρόληψη τραυματισμών.

Σωστή Τεχνική για Βαθύ Κάθισμα με Λάστιχο

1. Τοποθετήστε ένα λάστιχο αντίστασης ακριβώς πάνω από τα γόνατα και σταθείτε με τα πόδια στο πλάτος των γοφών.
2. Κατεβάστε τους γοφούς προς τα πίσω σαν να κάθεστε σε καρέκλα και κατεβείτε σε ένα βαθύ κάθισμα.
3. Κρατήστε το βάρος στις φτέρνες, πιέστε τα γόνατα προς τα έξω ενάντια στο λάστιχο και κρατήστε το στήθος όρθιο καθώς κατεβαίνετε μέχρι οι μηροί να είναι παράλληλοι με το έδαφος.
4. Πιέστε μέσω των φτερνών για να επιστρέψετε στην αρχική θέση και κρατήστε την τάση στο λάστιχο καθ' όλη τη διάρκεια της κίνησης.

Συνηθισμένα Λάθη

  • Κατάρρευση γονάτων: Πιέστε τα γόνατα προς τα έξω ενάντια στο λάστιχο για να αποτρέψετε το κλείσιμο κατά τη διάρκεια της κίνησης.
  • Υπερβολική κλίση προς τα εμπρός: Κρατήστε το στήθος ψηλά και την πλάτη ίσια για να αποτρέψετε την καταπόνηση του κάτω μέρους της πλάτης.
  • Όχι αρκετά βαθύ: Βεβαιωθείτε ότι κατεβαίνετε τουλάχιστον στις 90 μοίρες στα γόνατα για τη μέγιστη ενεργοποίηση των μυών.

Τροποποιήσεις και Παραλλαγές

Για αρχάριους μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα ελαφρύτερο λάστιχο ή να εκτελέσετε την κίνηση χωρίς λάστιχο για να επικεντρωθείτε στην τεχνική. Για μεγαλύτερη πρόκληση, μπορείτε να κρατήσετε μια kettlebell ή αλτήρες μπροστά από το σώμα σας για να προσθέσετε επιπλέον βάρος.

Επαναλήψεις και Σετ

Εκτελέστε 3 σετ των 12-15 επαναλήψεων με ελεγχόμενη κίνηση. Για πιο προχωρημένους αθλητές, μπορείτε να αυξήσετε τον αριθμό των επαναλήψεων ή να προσθέσετε άλμα μεταξύ κάθε βαθύ καθίσματος για να αυξήσετε την ένταση.

Τεχνική Αναπνοής

Αναπνεύστε καθώς κατεβαίνετε στο καθίσμα και εκπνέετε καθώς πιέζετε πάνω. Βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε σταθερή αναπνοή καθ' όλη τη διάρκεια του σετ.

Βίντεο που δείχνουν Βαθύ Κάθισμα με Λάστιχο

Εδώ είναι δύο βίντεο που δείχνουν την άσκηση:

Επιστροφή στο ιστολόγιο