Με ενισχυμένη ώθηση

Η άσκηση της ημέρας είναι η Banded Push-Up, μια απαιτητική παραλλαγή της κλασικής push-up που προσφέρει αυξημένη αντίσταση και ενισχύει τη δύναμη στο στήθος, ώμους, τρικέφαλους και κορμό. Χρησιμοποιώντας μια ταινία αντίστασης, οι μύες ενεργοποιούνται πιο αποτελεσματικά καθ' όλη τη διάρκεια της κίνησης, καθιστώντας αυτή την άσκηση εξαιρετική επιλογή για τη δύναμη και την αντοχή των μυών.

Σωστή Τεχνική για Banded Push-Up

1. Τοποθετήστε μια ταινία αντίστασης πάνω από την άνω πλάτη και κρατήστε τις άκρες κάτω από τα χέρια σας σε θέση σανίδας με τα χέρια στο πλάτος των ώμων.
2. Σφίξτε τον κορμό σας και κρατήστε το σώμα σε ευθεία γραμμή από το κεφάλι έως τις φτέρνες.
3. Κατεβάστε το στήθος προς το πάτωμα κάμπτοντας τους αγκώνες και πιέστε ξανά επάνω εκτείνοντας τους αγκώνες. Η ταινία αντίστασης θα αυξήσει την αντίσταση καθώς πιέζεστε προς τα επάνω.

Συνηθισμένα Λάθη

  • Αδύναμοι γοφοί: Κρατήστε τους γοφούς σταθερούς και στη γραμμή του σώματος καθ' όλη τη διάρκεια της κίνησης για να αποφύγετε το sinking.
  • Αγκώνες πολύ έξω: Βεβαιωθείτε να κρατάτε τους αγκώνες κοντά στο σώμα για να αποφύγετε την πίεση στους ώμους.
  • Λάθος αντίσταση ταινίας: Επιλέξτε μια ταινία με κατάλληλη αντίσταση που σας προκαλεί, αλλά την οποία μπορείτε να ελέγξετε καθ' όλη τη διάρκεια.

Τροποποιήσεις και Παραλλαγές

Για αρχάριους, μπορείτε να εκτελέσετε την άσκηση στα γόνατα για να μειώσετε την πίεση. Οι προχωρημένοι αθλούμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν πιο σφιχτή ταινία ή να προσθέσουν εκρηκτικά push-ups για να αυξήσουν περαιτέρω την ένταση.

Επαναλήψεις και Σετ

Εκτελέστε 3 σετ των 8-12 επαναλήψεων και προσαρμόστε την αντίσταση της ταινίας ή τον αριθμό των επαναλήψεων βασιζόμενοι στο επίπεδο της δύναμής σας.

Τεχνική Αναπνοής

Εισπνεύστε καθώς κατεβάζετε το σώμα προς το πάτωμα και εκπνεύστε καθώς πιέζεστε προς τα επάνω. Κρατήστε την αναπνοή σας ομαλή και ελεγχόμενη για να διατηρήσετε τη σταθερότητα.

Βίντεο που δείχνουν το Banded Push-Up

Εδώ είναι ένα βίντεο που δείχνει την τεχνική:

Επιστροφή στο ιστολόγιο