Στάση Αγελάδας

Pose της Cows, ή Bitilasana στα σανσκριτικά, είναι μια απλή και ήπια στάση γιόγκα που βοηθά στην επέκταση της σπονδυλικής στήλης, του κορμού και των ώμων. Αυτή η στάση συνήθως συνδυάζεται με τη στάση της Γάτας (Marjaryasana) σε μια ροή που προάγει την ευλυγισία της σπονδυλικής στήλης και τη θέρμανση. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την απελευθέρωση των τεντώσεων στην πλάτη και για να αντισταθμιστούν οι επιπτώσεις της καθιστικής εργασίας.

Σωστή Τεχνική

Έτσι εκτελείτε τη στάση της Cows:

  1. Ξεκινήστε στα τέσσερα, με τα χέρια τοποθετημένα ακριβώς κάτω από τους ώμους και τα γόνατα κάτω από τους γοφούς.
  2. Καθώς εισπνέετε, σηκώστε το κεφάλι και το στήθος προς την οροφή ενώ ταυτόχρονα κατεβάζετε την κοιλιά προς το δάπεδο.
  3. Σπρώξτε τους ώμους προς τα πίσω και κρατήστε το βλέμμα σας ευθεία μπροστά ή ελαφρώς πάνω.
  4. Φροντίστε να διατηρήσετε τη σπονδυλική στήλη μακριά και ο λαιμός σε φυσική θέση.
  5. Αναπνεύστε βαθιά και ομαλά και κρατήστε τη στάση για μερικά δευτερόλεπτα πριν μεταβείτε στη στάση της Γάτας.

Συνηθισμένα Λάθη

  • Τεντωμένοι ώμοι: Πολλοί τραβούν τους ώμους προς τα αυτιά, γεγονός που οδηγεί σε δυσφορία. Θυμηθείτε να τους κατεβάσετε και να τους τραβήξετε πίσω.
  • Υπερβολική καμπύλη της οσφύος: Για να αποφύγετε την υπερφόρτιση στην οσφύ, κρατήστε τους μύες του κορμού ενεργούς και αποφύγετε να κατεβάσετε την κοιλιά πολύ χαμηλά.
  • Ρηχές αναπνοές: Φροντίστε να αναπνέετε βαθιά για να μεγιστοποιήσετε τη χαλάρωση και τη ροή της κίνησης.

Μαθήματα και Παραλλαγές

  • Φιλική προς αρχάριους: Εάν έχετε πόνο στα γόνατα, μπορείτε να τοποθετήσετε μια κουβέρτα ή ένα στρώμα κάτω από αυτά για επιπλέον στήριξη.
  • Ενισχυμένη έκδοση: Για μια πιο έντονη επέκταση, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τους μύες του κορμού τραβώντας ελαφρώς τον αφαλό προς τη σπονδυλική στήλη.
  • Μπλοκ για στήριξη: Εάν οι καρποί είναι ευαίσθητοι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπλοκ κάτω από τα χέρια για να μειώσετε την πίεση.

Επαναλήψεις και Σετ

Δημιουργήστε τη στάση της Cows ως μέρος μιας ροής μαζί με τη στάση της Γάτας. Κάντε 5-10 επαναλήψεις για να τεντώσετε τη σπονδυλική στήλη και να θερμάνετε πριν από πιο βαριές στάσεις γιόγκα.

Τεχνικές Αναπνοής

Εισπνεύστε βαθιά καθώς σηκώνετε το στήθος και κατεβάζετε την κοιλιά. Διατηρήστε ένα ομοιόμορφο και ήρεμο πρότυπο αναπνοής σε όλη τη διάρκεια της στάσης για να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Δείτε αυτό το βίντεο για μια επίδειξη του πώς να εκτελέσετε τη στάση της Cows με σωστή τεχνική:

Το βίντεο παρέχει λεπτομερή καθοδήγηση της στάσης της Cows, μαζί με τη στάση της Γάτας, με επίκεντρο τη ροή και τη σωστή τεχνική για αρχάριους και έμπειρους ασκούμενους γιόγκα.

Επιστροφή στο ιστολόγιο