Θέση Κούτσου Ξύλου Πυράς

Η Θέση της Φωτιάς, επίσης γνωστή ως Agnistambhasana ή "Διπλή Περιστέρα", είναι μια βαθιά ανοιχτή θέση για τους γοφούς που τεντώνει τους γλουτούς και τους μηρούς. Βοηθά στην απελευθέρωση της έντασης στους γοφούς και βελτιώνει την ευλυγισία της λεκάνης. Αυτή η στάση είναι επίσης ωφέλιμη για την τόνωση της πέψης και την εξισορρόπηση του νου.

Σωστή τεχνική

Έτσι εκτελείτε την Η Θέση της Φωτιάς:

  1. Ξεκινήστε σε καθιστή θέση με τα πόδια τεντωμένα μπροστά σας.
  2. Λυγίστε το δεξί γόνατο και τοποθετήστε την δεξιά γάμπα παράλληλα με το χαλί.
  3. Λυγίστε το αριστερό γόνατο και τοποθετήστε την αριστερή γάμπα πάνω από τη δεξιά, έτσι ώστε ο αριστερός αστράγαλος να ξεκουράζεται στο δεξί γόνατο και το αριστερό γόνατο να είναι πάνω από τον δεξί αστράγαλο. Και οι δύο κνήμες θα πρέπει να είναι στοιβαγμένες όπως "κλαδιά".
  4. Διατηρήστε την πλάτη σας ίσια και αναπνεύστε βαθιά. Εάν αισθάνεστε άνετα, μπορείτε να γείρετε μπροστά για να ενταθείτε την τέντωμα στους γοφούς.
  5. Κρατήστε τη θέση για 5-10 αναπνοές πριν αλλάξετε πλευρά.

Συχνά λάθη

  • Σφιχτοί γοφοί ή γόνατα: Εάν τα γόνατα δεν φτάνουν στο έδαφος, τοποθετήστε μια κουβέρτα ή ένα μπλοκ από κάτω για στήριξη.
  • Κατάρρευση στη μέση της πλάτης: Διατηρήστε τη σπονδυλική στήλη μακριά και αποφύγετε να βυθιστείτε στο άνω μέρος του σώματος.
  • Πολύ κοντινή τοποθέτηση των ποδιών: Εάν οι αστράγαλοι νιώθουν σφιχτοί, σπρώξτε τα πόδια σας λίγο πιο μακριά από το σώμα σας για να μειώσετε την επιβάρυνση.

Τροποποιήσεις και παραλλαγές

Αν χρειάζεστε μια πιο εύκολη παραλλαγή ή θέλετε να εμβαθύνετε τη στάση, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτές τις τροποποιήσεις:

  • Στήριξη κάτω από τα γόνατα: Χρησιμοποιήστε μπλοκ γιόγκα ή τυλιγμένες κουβέρτες κάτω από τα γόνατα για να μειώσετε την ένταση στους γοφούς και να προστατέψετε τα γόνατα.
  • Γείρετε μπροστά: Για μια βαθύτερη ανοίγμα στους γοφούς, γείρετε μπροστά από τους γοφούς με μια μακριά πλάτη και τοποθετήστε τα χέρια σας μπροστά σας.

Βιντεο-παρουσιάσεις

1. Yoga Fire Log Pose για άνοιγμα γοφών (Γυναίκες)

Εδώ, ο εισηγητής δείχνει πώς να εκτελέσετε την Η Θέση της Φωτιάς με εστίαση στο άνοιγμα των γοφών και την βαθιά τέντωμα των ποδιών.

2. Πώς να κυριαρχήσετε στην Η Θέση της Φωτιάς

Μια λεπτομερής οδηγία για την Η Θέση της Φωτιάς με εξήγηση της τεχνικής και των παραλλαγών.

Αριθμός επαναλήψεων και σετ

Κρατήστε την Η Θέση της Φωτιάς για 5-10 αναπνοές ανά πλευρά. Επαναλάβετε 2-3 φορές αν το επιθυμείτε, ή χρησιμοποιήστε τη θέση ως μέρος μιας καταληκτικής πρακτικής για να τεντώσετε τους γοφούς.

Τεχνική αναπνοής

Αναπνεύστε βαθιά ενώ κρατάτε τη σπονδυλική σας στήλη μακριά. Κάθε φορά που εκπνέετε, προσπαθήστε να χαλαρώσετε περισσότερο στους γοφούς και αφήστε τα γόνατα να βυθιστούν προς το έδαφος χωρίς να τα αναγκάσετε.

Επιστροφή στο ιστολόγιο