Μαχητική Διάθεση

Ηρωική Θέση, ή Virasana, είναι μια καθιστή θέση γιόγκα που ανοίγει τους γοφούς, τεντώνει το μπροστινό μέρος των μηρών και βελτιώνει την ευλυγισία των γονάτων και των αστραγάλων. Χρησιμοποιείται συχνά ως θέση διαλογισμού ή θέση ξεκούρασης στην πρακτική γιόγκα. Αν και η θέση μπορεί να φαίνεται απλή, μπορεί να είναι έντονη για τα γόνατα και τους αστραγάλους.

Σωστή τεχνική

Έτσι εκτελείτε την Virasana:

  1. Ξεκινήστε στα γόνατα με τα πόδια παράλληλα και τοποθετημένα σε κάθε πλευρά των γοφών.
  2. Κατεβάστε τους γλουτούς σας μεταξύ των φτέρνων, κρατώντας τη σπονδυλική στήλη μακριά και τους ώμους χαλαρούς.
  3. Κρατήστε τα γόνατα ενωμένα και τις παλάμες σας resting στα γόνατα.
  4. Εάν υπάρχει δυσφορία στα γόνατα ή στους αστραγάλους, τοποθετήστε ένα μπλοκ ή μια κουβέρτα κάτω από τους γλουτούς για στήριξη.
  5. Αναπνεύστε βαθιά και κρατήστε τη θέση για 1-5 λεπτά.

Συνηθισμένα λάθη

  • Ενταση στα γόνατα: Εάν τα γόνατα αισθάνονται υπερφορτωμένα, χρησιμοποιήστε ένα μπλοκ κάτω από τους γλουτές για να μειώσετε την πίεση.
  • Λάθος θέση ποδιών: Βεβαιωθείτε ότι τα πόδια είναι τοποθετημένα παράλληλα και δείχνουν ευθεία πίσω. Εάν οι αστράγαλοι αισθάνονται άβολα, μπορείτε να κυλήσετε μια κουβέρτα και να την τοποθετήσετε κάτω από τους αστραγάλους.
  • Κατάρρευση στη μέση: Κρατήστε τη σπονδυλική στήλη μακριά και αποφεύγετε να στρογγυλεύετε την πλάτη ή να γέρνετε πολύ πίσω.

Μέθοδοι και παραλλαγές

Εάν βρίσκετε την Virasana δύσκολη, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτές τις παραλλαγές:

  • Μπλοκ κάτω από τους γλουτούς: Τοποθετήστε ένα μπλοκ ή μια τυλιγμένη κουβέρτα κάτω από τους γοφούς για να μειώσετε την καταπόνηση στα γόνατα και να κάνετε τη θέση πιο άνετη.
  • Ηρωική Θέση σε Ύπτια Θέση: Για μια πιο βαθιά τέντωμα, μπορείτε να ξαπλώσετε πίσω στην Ηρωική Θέση σε Ύπτια Θέση, χρησιμοποιώντας ένα bolter ή μια κουβέρτα ως στήριγμα κάτω από την πλάτη.

Βίντεο παρουσίασης

1. Πώς να εκτελέσετε την Ηρωική Θέση (Γυναίκες)

Η εκπαιδεύτρια Adriene προσφέρει μια βήμα προς βήμα καθοδήγηση για να κυριαρχήσετε την Ηρωική Θέση, εστιάζοντας στις προσαρμογές για αρχάριους.

2. Εξερευνήστε την Ηρωική Θέση με τη Μαρία

Μια εξαιρετική καθοδήγηση για το πώς να ανοίξετε τους γοφούς και τα γόνατα στην Ηρωική Θέση, εστιάζοντας στην αναπνοή και τη χαλάρωση.

Αριθμός επαναλήψεων και σετ

Κρατήστε την Ηρωική Θέση για 1-5 λεπτά, ανάλογα με το επίπεδο άνεσή σας. Επαναλάβετε 2-3 φορές αν αισθάνεστε άνετα ή χρησιμοποιήστε τη θέση ως θέση ξεκούρασης κατά τη διάρκεια του διαλογισμού ή των ασκήσεων pranayama.

Τεχνική Αναπνοής

Αναπνεύστε ομοιόμορφα και βαθιά ενώ επιμηκύνετε τη σπονδυλική σας στήλη. Χρησιμοποιήστε την αναπνοή σας για να απελευθερώσετε τις εντάσεις στους γοφούς και τα γόνατα, εστιάζοντας στην εύρεση ηρεμίας στην θέση.

Επιστροφή στο ιστολόγιο