Αντιστροφή Στάση Τραπέζι

Θέση Αντίστροφης Τραπεζαρίας, γνωστή και ως Ardha Purvottanasana, είναι μια απλή αλλά αποτελεσματική στάση γιόγκα που ενδυναμώνει τα χέρια, ώμους, κέντρο και πόδια. Παρέχει επίσης μια καλή διάταση στο στήθος και μπροστινό μέρος του σώματος. Αυτή η θέση ανοίγει τους ώμους και μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη στάση, καθιστώντας την μια δημοφιλή στάση για όσους επιθυμούν να ενδυναμώσουν το άνω μέρος του σώματος και ταυτόχρονα να διατείνουν το μπροστινό μέρος του σώματος.

Σωστή Τεχνική

Δείτε πώς να εκτελέσετε τη Θέση Αντίστροφης Τραπεζαρίας:

  1. Καθίστε στο μάτ με τα γόνατα λυγισμένα και τα πόδια τοποθετημένα επίπεδα στο πάτωμα, σε απόσταση ισχύος των γοφών.
  2. Τοποθετήστε τα χέρια πίσω από τους γοφούς με τα δάχτυλα στραμμένα προς τα εμπρός προς τα πόδια.
  3. Εισπνεύστε και πιέστε μέσω των ποδιών και των χεριών για να σηκώσετε τους γοφούς προς την οροφή, ώστε το σώμα να σχηματίσει μια ευθεία γραμμή μεταξύ ώμων και γονάτων.
  4. Κρατήστε το βλέμμα ευθεία μπροστά ή αφήστε το κεφάλι να κρέμεται απαλά προς τα πίσω, αλλά αποφύγετε να καταβάλλετε υπερβολική πίεση στον αυχένα.
  5. Ενεργοποιήστε το κέντρο σας και κρατήστε τους ώμους ανοιχτούς καθώς σηκώνετε το στήθος προς την οροφή.
  6. Κρατήστε τη θέση για 5-10 αναπνοές και στη συνέχεια χαμηλώστε τους γοφούς πίσω στο πάτωμα με έλεγχο.

Συνηθισμένα Λάθη

  • Υπερβολική πίεση στους καρπούς: Αποφύγετε να ασκείτε πάρα πολλή πίεση στους καρπούς πιέζοντας ομοιόμορφα σε όλη την παλάμη.
  • Κατάρρευση στους γοφούς: Φροντίστε να σηκώσετε τους γοφούς αρκετά ψηλά ώστε το σώμα να σχηματίζει μια ευθεία γραμμή από τους ώμους έως τα γόνατα.
  • Τεντωμένος αυχένας: Εάν αισθάνεστε άβολα, κρατήστε το κεφάλι σε ουδέτερη θέση αντί να το αφήσετε να πέσει προς τα πίσω.

Τροποποιήσεις και Παραλλαγές

  • Υποστήριξη για τους καρπούς: Αν αισθάνεστε πόνο στους καρπούς, μπορείτε να γυρίσετε τα χέρια ελαφρώς προς τα έξω ή να χρησιμοποιήσετε ένα μπλοκ κάτω από τα χέρια για επιπλέον υποστήριξη.
  • Προχωρημένη παραλλαγή: Για μια μεγαλύτερη πρόκληση, δοκιμάστε να τεντώσετε τα πόδια εντελώς σε μια ανυψωμένη θέση σανίδας (Purvottanasana).

Επαναλήψεις και Σετ

Κρατήστε τη Θέση Αντίστροφης Τραπεζαρίας για 5-10 αναπνοές και επαναλάβετε 2-3 φορές για να ενδυναμώσετε το άνω μέρος του σώματος και να ανοίξετε το στήθος.

Τεχνικές Αναπνοής

Εισπνεύστε βαθιά όταν σηκώνετε τους γοφούς, και εκπνεύστε ενώ διατηρείτε την ανύψωση στο στήθος. Επικεντρωθείτε σε ομαλή αναπνοή για καλύτερη σταθερότητα.

Δείτε αυτό το βίντεο για μια λεπτομερή ανασκόπηση της Θέσης Αντίστροφης Τραπεζαρίας:

Το βίντεο προσφέρει μια σαφή καθοδήγηση για το πώς να κυριαρχήσετε στη Θέση Αντίστροφης Τραπεζαρίας με τη σωστή τεχνική και σωματικές ρυθμίσεις.

Επιστροφή στο ιστολόγιο