Στρισμένη Πλευρική Γωνία Θέση

Revolved Side Angle Pose, ή Parivrtta Parsvakonasana, είναι μια ισχυρή θέση γιόγκα που συνδυάζει την ισορροπία, τη δύναμη και την ευελιξία. Αυτή η στροφή τεντώνει τους ώμους, το στήθος και τη σπονδυλική στήλη, ενώ ταυτόχρονα ενδυναμώνει τα πόδια και τους κεντρικούς μύες. Είναι μια εξαιρετική στάση για τη βελτίωση της πέψης και την αύξηση της γενικής ενέργειας του σώματος, ενώ συμβάλλει και στη βελτίωση της ισορροπίας.

Σωστή Εκτέλεση και Τεχνική

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να εκτελέσετε σωστά το Revolved Side Angle Pose:

  1. Θέση Εκκίνησης: Ξεκινήστε σε μια ψηλή λούνγκα με το αριστερό πόδι λυγισμένο 90 βαθμούς μπροστά σας, και το δεξί πόδι τεντωμένο πίσω. Πιέστε τη φτέρνα στο έδαφος για σταθερότητα.
  2. Τοποθέτηση χεριών: Τοποθετήστε τον δεξί αγκώνα στο εξωτερικό του αριστερού γονάτου και φέρετε τα χέρια σας μαζί σε θέση προσευχής στο στήθος. Στρίψτε τον κορμό προς τα αριστερά ενώ επιμηκύνετε τη σπονδυλική στήλη.
  3. Τεχνική Αναπνοής: Με κάθε εισπνοή επιμηκύνετε τη σπονδυλική στήλη, και με κάθε εκπνοή στρίβετε πιο βαθιά στη θέση.
  4. Κράτημα και Αλλαγή: Κρατήστε τη θέση για 5-10 βαθιές αναπνοές πριν αλλάξετε πλευρά.

Συνηθισμένα Λάθη

  • Υπερστροφή της Σπονδυλικής Στήλης: Βεβαιωθείτε ότι η στροφή προέρχεται από το στήθος, όχι από τη μέση. Αποφύγετε τις υπερβολικές στροφές στη χαμηλή πλάτη για να αποφύγετε τραυματισμούς.
  • Έλλειψη Ισορροπίας: Ενεργοποιήστε τον κορμό και πιέστε τη φτέρνα του πίσω ποδιού σταθερά στο έδαφος για να διατηρήσετε την ισορροπία.
  • Κατάρρευση στο Γόνατο: Διατηρήστε το μπροστινό γόνατο ευθεία πάνω από τον αστράγαλο, αποφεύγοντας να λυγίζει προς τα μέσα ή προς τα έξω.

Προσαρμογές και Ποικιλίες

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές του Revolved Side Angle Pose που μπορούν να προσαρμοστούν στο επίπεδό σας:

  • Χρήση Στερεώματος: Αν δεν μπορείτε να τοποθετήσετε το χέρι σας στο έδαφος, χρησιμοποιήστε ένα блок γιόγκα για επιπλέον υποστήριξη.
  • Λυγισμένο Γόνατο: Για τους αρχάριους, μπορεί να είναι χρήσιμο να χαμηλώσετε το πίσω γόνατο στο έδαφος για επιπλέον σταθερότητα.
  • Υποστήριξη Τοίχου: Χρησιμοποιήστε έναν τοίχο για υποστήριξη ενώ κρατάτε τη θέση, ειδικά αν η ισορροπία είναι προκλητική.

Επαναλήψεις και Σετ

Κρατήστε το Revolved Side Angle Pose για 5-10 βαθιές αναπνοές σε κάθε πλευρά, και επαναλάβετε 2-3 φορές για αυξημένη ευελιξία και ισορροπία. Αυτή είναι μια προκλητική στάση, οπότε είναι σημαντικό να προχωρήσετε σιγά-σιγά και να χρησιμοποιήσετε βοηθήματα όπως μπλοκ ή τοίχους αν χρειαστεί.

Οπτικές Οδηγίες και Γωνίες

Αυτή η βίντεο προσφέρει μια βήμα προς βήμα παρουσίαση του Revolved Side Angle Pose, εστιάζοντας στις ρυθμίσεις και την τεχνική.

Σε αυτό το βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε μια πλήρη πρακτική γιόγκα με στόχο την κυριαρχία στο Revolved Side Angle Pose, ιδανικό για αυτούς που θέλουν να εμβαθύνουν στη στάση.

Επιστροφή στο ιστολόγιο