Περιστρεφόμενη Τρίγωνη Θέση

Πόζα Επαναστατημένου Τριγώνου, ή Parivrtta Trikonasana, είναι μια απαιτητική όρθια στάση που συνδυάζει ισορροπία, ευλυγισία και δύναμη. Αυτή η στάση είναι μια βαθιά στροφή που συμβάλλει στην ενίσχυση των μυών του κορμού και στη βελτίωση της πέψης με το μασάζ των εσωτερικών οργάνων. Επίσης, τεντώνει τους δικεφάλους, τους γοφούς, την πλάτη και τους ώμους.

Σωστή τεχνική

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να εκτελέσετε Parivrtta Trikonasana:

  1. Ξεκινήστε σε Πόζα Βουνού (Tadasana) και κάντε ένα μεγάλο βήμα πίσω με το αριστερό πόδι, όπως σε μια σύντομη προχώρηση.
  2. Στρίψτε το πίσω πόδι περίπου 45 μοίρες, έτσι ώστε η φτέρνα να είναι σταθερά στο έδαφος. Διατηρήστε και τα δύο πόδια ίσια.
  3. Τεντώστε τα χέρια σας στο πλάι, εισπνεύστε και lean forward προς το μπροστινό σας πόδι.
  4. Εκπνεύστε και τοποθετήστε το αριστερό χέρι στο εξωτερικό του δεξιού ποδιού (ή σε ένα μπλοκ αν είναι δύσκολο να φτάσετε). Ανοίξτε το δεξί χέρι προς την οροφή και στρίψτε τον κορμό σας προς τα δεξιά.
  5. Διατηρήστε την προσοχή σας στο δεξί χέρι και διατηρήστε την ισορροπία σας. Διατηρήστε τη θέση για 3-5 αναπνοές πριν αλλάξετε πλευρά.

Συχνά λάθη

  • Στροφή μόνο από τους γοφούς: Βεβαιωθείτε ότι η στροφή προέρχεται από τον κορμό και τους ώμους, όχι μόνο από τους γοφούς.
  • Κλίση προς τα εμπρός: Επικεντρωθείτε στη διατήρηση μιας μακριάς σπονδυλικής στήλης χωρίς να επιτρέπετε στον κορμό να καταρρεύσει προς τα εμπρός.
  • Λάθος τοποθέτηση του ποδιού: Κρατήστε το πίσω πόδι σταθερά σταθμισμένο για να διατηρήσετε την ισορροπία και τη σταθερότητα.

Τροποποιήσεις και παραλλαγές

Αν αντιμετωπίζετε προκλήσεις με την ισορροπία ή την ευλυγισία, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτές τις τροποποιήσεις:

  • Χρησιμοποιήστε ένα μπλοκ: Τοποθετήστε ένα μπλοκ γιόγκα κάτω από το χέρι σας για να μειώσετε την πίεση στην πλάτη και να βοηθήσετε με την ισορροπία.
  • Βασική παραλλαγή: Αποφύγετε να περιστρέφετε το πίσω πόδι εντελώς και κρατήστε και τα δύο πόδια στραμμένα προς τα εμπρός για μια πιο εύκολη στροφή.

Βίντεο - επίδειξη

1. Οδηγός βήμα προς βήμα για την Πόζα Επαναστατημένου Τριγώνου

Σε αυτό το βίντεο θα λάβετε μια λεπτομερή εισαγωγή για το πώς να εκτελέσετε τη Πόζα Επαναστατημένου Τριγώνου με έμφαση στην ισορροπία και την περιστροφή.

2. Οδηγίες για το Parivrtta Trikonasana (Γυναίκες)

Ένα άλλο βίντεο που εξηγεί σημαντικές ρυθμίσεις για να επιτύχετε μια ασφαλή και βαθιά στροφή στην Πόζα Επαναστατημένου Τριγώνου.

Αριθμός επαναλήψεων και σετ

Διατηρήστε τη θέση για 3-5 αναπνοές σε κάθε πλευρά και επαναλάβετε 2-3 φορές για να βελτιώσετε την ευλυγισία στην πλάτη και τα πόδια.

Τεχνική αναπνοής

Εισπνεύστε βαθιά καθώς επιμηκύνετε τη σπονδυλική σας στήλη και εκπνεύστε καθώς στρίβετε βαθύτερα στη στάση. Οι ελεγχόμενες αναπνοές σας βοηθούν να διατηρήσετε την ισορροπία και την εστίαση.

Επιστροφή στο ιστολόγιο