tips til god vinterløping

Συμβουλές για καλή χειμερινή τρέξιμο

Καθώς πλησιάζουν οι πιο κρύες μέρες και ενώ πολλοί στρέφονται προς το γυμναστήριο αντί να ασκούνται έξω, υπάρχουν ακόμα αρκετοί που προτιμούν να τρέχουν στον καθαρό αέρα. Είναι απολύτως δυνατό να κάνετε τη διάρκεια της προπόνησής σας έξω το χειμώνα, αλλά είναι καλό να σκεφτείτε ότι πρέπει να ντυθείτε καλά και να έχετε καλή πρόσφυση στα αθλητικά σας παπούτσια. Ανεξαρτήτως αν θα κάνετε τρέξιμο, προπόνηση ενδυνάμωσης ή άλλες δραστηριότητες έξω το χειμώνα, αυτό θα είναι σημαντικό για την εκτέλεση.

1. Ντυθείτε σωστά

Για να εκτελέσετε προπόνηση στον ύπαιθρο το χειμώνα, είναι πολύ σημαντικό, αλλά και απαραίτητο να ντυθείτε σωστά. Είναι έξυπνο να σκέφτεστε όσο περισσότερα στρώματα, τόσο το καλύτερο, και είναι καλό να έχετε ελαφρύτερα, καλά ρούχα που να τα φοράτε το ένα πάνω στο άλλο. Αυτό δημιουργεί την καλύτερη μόνωση. Όταν τρέχετε έξω το χειμώνα, είναι σημαντικό το πάνω μέρος του σώματός σας να παραμένει ζεστό. Εδώ έχουμε συγκεντρώσει έναν μικρό οδηγό για κάποια ρούχα που θα πρέπει να αποκτήσετε για τη διάρκεια της προπόνησης έξω το χειμώνα.

Χειμερινά κολάν

Ένα καλό κολάν είναι απαραίτητο για το τρέξιμο το χειμώνα. Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα κολάν που να μονώνει καλά και να σας κρατάει λίγο πιο ζεστό, έστω και αν είναι τα πόδια σας που είναι πιο ενεργά κατά την διάρκεια της προπόνησης.

Ως καλή γυναικεία προπόνηση κολάν σας συνιστούμε τα Light Thermal Leggings. Αυτά είναι υπέροχα κολάν προπόνησης που μπορείτε να φορέσετε για την προπόνηση στο τρέξιμο το χειμώνα. Το κολάν έχει βουρτσισμένη εσωτερική πλευρά - κάτι που το καθιστά κατάλληλο για προπόνηση έξω. Το κολάν έχει κορδόνι στη μέση και είναι ψηλόμεσο, ενώ το ύφασμα είναι ανθεκτικό, πολυμορφικό και μαλακό. Αυτό το κολάν είναι κατάλληλο ως καλό χειμερινό κολάν για γυναίκες τις λιγότερο ψυχρές ημέρες του χειμώνα. Το κολάν έχει επίσης αντανάκλαση στο κάτω μέρος του ποδιού, που καθιστά το χειμερινό κολάν επιπλέον λειτουργικό.

Μπλέ κολάν για το χειμώνα

Μια άλλη επιλογή είναι να αξιοποιήσετε την γκάμα μας από κολάν τρεξίματος, με εσώρουχα από κάτω.

Στρώμα πάνω σε στρώμα: Ελαφρύ πουλόβερ από μαλλί και κολάν για τρέξιμο το χειμώνα

Είναι καλή ιδέα να φοράτε περισσότερα στρώματα όταν θα βγείτε να τρέξετε το χειμώνα. Γι' αυτό σας προτείνουμε πρώτα και κύρια ένα ελαφρύ πουλόβερ από μαλλί να χρησιμοποιήσετε ως βασικό ρούχο για την προπόνηση. Έτσι, το πουλόβερ και το παντελόνι από μαλλί είναι μια εξαιρετική επιλογή. Το σετ από μαλλί είναι κατασκευασμένο από μαλακό μερινό μαλλί - κάτι που διασφαλίζει την απόλυτη άνεση και ζεστασιά. Αυτό είναι εσώρουχο από μαλλί που δεν θα ενοχλεί, μεταφέρει την υγρασία, αναπνέει καλά και έχει καλή μόνωση. Με αυτόν τον τρόπο, θα αποδώσετε καλά στην προπόνηση στον ύπαιθρο κρατώντας ταυτόχρονα τη ζεστασιά σας. Επιπλέον, αυτό το λεπτό πουλόβερ από μαλλί είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μυρίζει ή να τσαλακώνεται, και θα διατηρεί τη γοητευτική του σιλουέτα για πολύ περισσότερη διάρκεια. 

Αθλητική ζακέτα για το χειμώνα

Εάν ψάχνετε για μια ζακέτα για προπόνηση τρεξίματος το χειμώνα, υπάρχουν πολλές επιλογές στην αγορά. Αυτό που είναι έξυπνο είναι να προμηθευτείτε μια ζακέτα που όχι μόνο θα διατηρεί τη ζεστασιά και θα σας προσφέρει την καλύτερη άνεση κατά τη διάρκεια του τρεξίματος στο κρύο, αλλά που επίσης θα σας δίνει αρκετό χώρο και κίνηση για να μπορείτε να αποδώσετε στο καλύτερο επίπεδό σας.

Σας προτείνουμε την Wonder Stretch Jacket. Αυτή είναι μια ελαφριά και κομψή ζακέτα για γυναίκες που μπορείτε να φορέσετε τόσο στην προπόνηση όσο και σε εξόδους στην πόλη. Η ζακέτα θα σας κρατήσει άνετους και ζεστούς, ώστε να μην σας εμποδίσει να προπονηθείτε σε κρύο καιρό. Είναι καλό να φοράτε ένα πουλόβερ από μαλλί κάτω από αυτήν την ζακέτα όταν προγραμματίζετε να τρέξετε το χειμώνα, καθώς αυτή δεν είναι κατάλληλη ως πλήρης προστασία από το κρύο από μόνη της.

Τιράντες και σκουφί για τρέξιμο το χειμώνα

Μια τιράντα και ένα σκουφί είναι σημαντικά όταν βγαίνετε για να τρέξετε το χειμώνα. Σας συνιστούμε τη Pace Headband και ένα πλεκτό σκουφί. Η αθλητική τιράντα είναι καλή στο να απορροφά τον ιδρώτα και είναι πολύ ελαστική. Αυτό που είναι επίσης καλό με αυτή την τιράντα είναι ότι δεν θα γλιστρήσει κάτω κατά τη διάρκεια της προπόνησης που σημαίνει ότι δεν θα σας αποσπάσει την προσοχή, και έτσι θα αποδώσετε καλύτερα. Η τιράντα μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο κατά την διάρκεια του τρεξίματος όσο και κατά την αναρρίχηση.

Κάλτσες από μαλλί για τρέξιμο το χειμώνα

Για χειμερινό τρέξιμο, χρειάζεστε κάλτσες που είναι τόσο λειτουργικές όσο και διατηρούν τη ζεστασιά. Σας προτείνουμε τις μαύρες Wool Knit Κάλτσες μας. Οι κάλτσες από μαλλί είναι λειτουργικές, μαλακές και ζεστές - είναι φτιαγμένες από ζεστό, υψηλής ποιότητας μαλλί Merino. Το ύφασμα αυτών των κάλτσων αναπνέει πολύ καλά, γεγονός που τις καθιστά κατάλληλες για τρέξιμο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις κάλτσες ακόμα και σε κρύο και υγρό κλίμα, στο οποίο είμαστε πολύ συνηθισμένοι στη Βόρεια Ευρώπη. Αυτές οι κάλτσες είναι επίσης διαθέσιμες σε μήκος αστραγάλου.

2. Μην ξεχάσετε την καλή πρόσφυση

Το χειμώνα, υπάρχει συχνά πολύ χιόνι και πάγος, και οι δρόμοι είναι ολισθηροί. Εάν σκοπεύετε να κάνετε τρέξιμο έξω, είναι καλό να προμηθευτείτε καλά αθλητικά παπούτσια για το χειμώνα που σας επιτρέπουν να προσθέσετε καρφιά ή αιχμές στα παπούτσια σας. Καλά χειμερινά αθλητικά παπούτσια είναι πολύ σημαντικά αν σκοπεύετε να περπατήσετε έξω για τρέξιμο το χειμώνα. Επομένως, μπορεί να είναι καλό να αποκτήσετε καλά αθλητικά παπούτσια με καρφιά όταν βγαίνετε για προπόνηση σε παγωμένους δρόμους το χειμώνα.

Καλά αθλητικά παπούτσια για γυναίκες

Αν χρειάζεστε ένα καλό ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών για γυναίκες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στη γενική εκπαίδευση, σας προτείνουμε τα Endorphin RX1 αθλητικά παπούτσια. Τα παπούτσια είναι διαπνεόμενα, έχουν καλή απορρόφηση κραδασμών και παρέχουν καλή υποστήριξη - αλλά δεν είναι κατάλληλα για χρήση έξω όταν είναι ολισθηρά ή υγρά. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να αποκτήσετε αιχμές ή άλλη προστασία εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα όμορφα αθλητικά παπούτσια έξω το χειμώνα. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να δοκιμάσετε πώς είναι το τρέξιμο με αυτά τα παπούτσια με αιχμές έτσι ώστε να μην προκληθούν τραυματισμοί. Αν τρέχετε σε μονοπάτι με χαλίκι, αυτά μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για αθλητικά παπούτσια το χειμώνα. Τα Endorphin RX1 παπούτσια έχουν γίνει γρήγορα αγαπημένα και παρέχουν μια καλή εμπειρία τρεξίματος, και μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για άλλους τύπους προπόνησης.

@

3. Ρυθμίστε την ένταση ανάλογα με τη θερμοκρασία

Η προπόνηση έξω το χειμώνα θα είναι δροσερή για τους πνεύμονες, αλλά αν ο θερμοστάτης πέσει κοντά στους -15, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί. Ο κρύος αέρας μπορεί να ερεθίσει τους πνεύμονες και να προκαλέσει ζημιά στους βλεννογόνους. Μία λύση σε αυτό είναι να μειώσετε το τέμπο αν γίνεται πολύ κρύο. Προτιμήστε να συμπεριλάβετε περισσότερες σύντομες ασκήσεις για να ηρεμήσετε τον καρδιακό ρυθμό και την ένταση.

4. Αντικαταστήστε τα αθλητικά παπούτσια με σκι

Για να αυξήσετε την ποικιλία, ίσως είναι διασκεδαστικό να αντικαταστήσετε το τρέξιμο με μια βόλτα με το σκι. Αυτό είναι επίσης μια καλή ευκαιρία να βγάλετε όλη την οικογένεια ή μια παρέα φίλων στην εξοχή, καθώς ο ρυθμός είναι μετριοπαθής, είναι μια ωραία δραστηριότητα που μπορεί να γίνει μαζί. Με αυτόν τον τρόπο θα προπονηθείτε ενώ θα περνάτε ποιοτικό χρόνο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Αν θέλετε συμβουλές για καλές ρούχα σκι αντοχής, δείτε εδώ!

5. Η προθέρμανση μπορεί να προλάβει τους τραυματισμούς

Το χειμώνα, η πιθανότητα τραυματισμών αυξάνεται λόγω των κρύων αρθρώσεων και τενόντων, ενώ η επιφάνεια του εδάφους είναι πιο απαιτητική. Γι' αυτό θα είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για να προθερμανθείτε πριν από την προπόνηση, πριν επιταχύνετε. Σε κρύες μέρες, η προθέρμανση μπορεί να γίνει ωραία μέσα, με διάρκεια 10-20 λεπτών. Διαβάστε περισσότερα για την προθέρμανση εδώ!

Επιστροφή στο ιστολόγιο