Πολεμιστής II

Kriger II-θέση, επίσης γνωστή ως Virabhadrasana II, είναι μια ισχυρή γιόγκα θέση που ενδυναμώνει τα πόδια, ανοίγει τους γοφούς και αυξάνει την εστίαση. Αυτή η θέση στοχεύει κυρίως στα πόδια, τα χέρια και τον κορμό, χτίζοντας αντοχή και ισορροπία καθώς ταυτόχρονα τεντώνει το στήθος και τους ώμους. Είναι μια βασική θέση σε πολλές ακολουθίες γιόγκα.

Σωστή τεχνική

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να ασκήσετε το Kriger II με σωστή ρύθμιση:

  1. Ξεκινήστε στη Θέση του Βουνού (Tadasana) και κάντε ένα βήμα πίσω με το ένα πόδι για να δημιουργήσετε μια ευρεία θέση.
  2. Γυρίστε το πίσω πόδι λίγο προς τα έξω (περίπου 45 μοίρες) και κρατήστε το μπροστινό πόδι στραμμένο προς τα εμπρός, έτσι ώστε οι φτέρνες να ευθυγραμμίζονται.
  3. Λυγίστε το μπροστινό γόνατο μέχρι να είναι ακριβώς πάνω από τον αστράγαλο, σχηματίζοντας γωνία 90 διορθώσεων. Κρατήστε το πίσω πόδι δυνατό και ίσιο.
  4. Σηκώστε τα χέρια παράλληλα με το έδαφος, με τις παλάμες στραμμένες προς τα κάτω, και τεντώστε τα από το σώμα.
  5. Κοιτάξτε πάνω από το μπροστινό σας χέρι και κρατήστε τη θέση για 30 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό ενώ αναπνέετε βαθιά.

Συνηθισμένα λάθη

Ακολουθούν μερικά συνηθισμένα λάθη που θα πρέπει να αποφύγετε κατά την εκτέλεση του Kriger II:

  • Λανθασμένη ευθυγράμμιση του γονάτου: Βεβαιωθείτε ότι το μπροστινό γόνατο είναι ευθυγραμμισμένο πάνω από τον αστράγαλο για να αποφύγετε την πίεση στην άρθρωση του γονάτου.
  • Κλίση προς τα εμπρός: Διατηρήστε τον κορμό σας σε ίσια θέση και ευθυγραμμισμένο με τους γοφούς για να αποφύγετε περιττή πίεση στην οσφυϊκή περιοχή.
  • Κρεμασμένα χέρια: Κρατήστε τα χέρια τεντωμένα και παράλληλα με το πάτωμα, αποφεύγοντας να χαμηλώνετε τους ώμους ή να λυγίζετε τους αγκώνες.

Τροποποιήσεις και παραλλαγές

Ακολουθούν μερικές τροποποιήσεις για αρχάριους και προχωρημένες παραλλαγές για τη θέση Kriger II:

  • Tροποποίηση για αρχάριους: Μειώστε την απόσταση μεταξύ των ποδιών εάν έχετε προβλήματα με την ισορροπία ή την βαθιά κάμψη στο μπροστινό γόνατο.
  • Προχωρημένη παραλλαγή: Για να δοκιμάσετε την ισορροπία σας και να ενδυναμώσετε περαιτέρω τα πόδια σας, σηκώστε τη φτέρνα του μπροστινού ποδιού από το έδαφος ενώ διατηρείτε τη θέση.

Αριθμός επαναλήψεων και σετ

Η θέση Kriger II διατηρείται συνήθως για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο αντί για επαναλήψεις. Στοχεύστε να κρατήσετε τη θέση για 30 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Επαναλάβετε 2-3 γύρους και αυξάνετε τον χρόνο καθώς χτίζετε δύναμη.

Τεχνική αναπνοής

Η σωστή αναπνοή είναι κρίσιμη για τη διατήρηση της σταθερότητας και της εστίασης στη θέση Kriger II:

  • Εισπνεύστε βαθιά όταν μπαίνετε στη θέση, τεντώνοντας τα χέρια και σταθεροποιώντας τα πόδια.
  • Εκπνεύστε όταν λυγίζετε το μπροστινό γόνατο και βρίσκετε ηρεμία στη θέση.
  • Διατηρήστε βαθιές, ομαλές αναπνοές καθ' όλη τη διάρκεια της θέσης και χρησιμοποιήστε κάθε εισπνοή για να επεκτείνετε και κάθε εκπνοή για να μπείτε πιο βαθιά στη θέση.
Επιστροφή στο ιστολόγιο