Treningssko i svart og hvit

Πώς να επιλέξετε τα κατάλληλα παπούτσια για τρέξιμο

Τα αθλητικά παπούτσια μπορούν να είναι καθοριστικά για μια καλή εμπειρία τρεξίματος. Σε αυτό το άρθρο θα λάβετε συμβουλές σχετικά με το τι θα πρέπει να σκεφτείτε κατά την επιλογή αθλητικών παπουτσιών και ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Endorphin RX1 και του Ventdry RX1.

Αθλητικά παπούτσια για διάδρομο και άσφαλτο ή για χωματόδρομο;

Τanto η άσφαλτος όσο και ο διάδρομος είναι σκληρές επιφάνειες που απαιτούν παπούτσια με καλή απορρόφηση κραδασμών για να αποφευχθούν τραυματισμοί. Αυτές οι επιφάνειες είναι επίπεδες και δεν απαιτούν παπούτσια με σταθερή πρόσφυση. Αντίθετα, η σόλα των αθλητικών παπουτσιών που είναι κατάλληλα για διάδρομο και άσφαλτο θα πρέπει να είναι επίπεδη, καθώς αυτό εξασφαλίζει μια ομαλή εμπειρία τρεξίματος.

Το τρέξιμο σε χωματόδρομο απαιτεί παπούτσια που έχουν ανθεκτική επιφάνεια που αντέχει τόσο στο νερό όσο και στη λάσπη. Η σόλα πρέπει να έχει καλή πρόσφυση καθώς θα πρέπει να διασφαλίσει ότι μπορείτε να τρέξετε πάνω σε κλαδιά και πέτρες χωρίς να γλιστρήσετε ή να στραβώσετε. Η σόλα είναι συχνά κάπως χαμηλότερη από ό,τι σε αθλητικά παπούτσια που είναι κατάλληλα για διάδρομο και άσφαλτο για να εξασφαλίσει καλύτερη επαφή με την επιφάνεια.

Διαβάστε περισσότερα: Πώς να τρέχετε σωστά


Απορρόφηση κραδασμών και βάρος αθλητικών παπουτσιών

Τα αθλητικά παπούτσια έχουν γενικά γίνει ελαφρύτερα τα τελευταία χρόνια και έχουν γίνει πολύ δημοφιλή τα υπερβολικά ελαφριά παπούτσια. Ένα ελαφρύ αθλητικό παπούτσι μπορεί να φαίνεται πιο ανταγωνιστικό και γρήγορο κατά την τρέξιμο. Αυτού του τύπου τα αθλητικά παπούτσια συχνά έχουν μια παχιά σόλα που είναι ελαφριά αλλά παρέχει καλή απορρόφηση κραδασμών. Ένα βαρύτερο παπούτσι για χωμάτινες διαδρομές συνήθως παρέχει καλύτερη πρόσφυση και έχει μια πιο σταθερή σόλα που αντέχει σε πιο ανθεκτικές επιφάνειες. Αυτός ο τύπος παπουτσιού έχει χαμηλότερη σόλα που παρέχει καλή επαφή με την επιφάνεια. Όταν επιλέγετε αθλητικά παπούτσια, θα πρέπει πρώτα να καθορίσετε για ποιο σκοπό θα χρησιμοποιούνται, είτε για μεγάλες αποστάσεις είτε για διαλείμματα. Με άλλα λόγια, πρόκειται για το τι είδους δρομέας είστε, πόσο μακριά τρέχετε και πού τρέχετε.

Endorphin RX1 VS Endorphin Ventdry RX1

Endorphin RX1  Ventdry RX1
Κατάλληλο για διάδρομο και άσφαλτο
    Κατάλληλο για τρέξιμο σε χωματόδρομο
      Chunky σόλα που παρέχει καλή απορρόφηση κραδασμών
        Σταθερή σόλα με καλή πρόσφυση
          Αναπνεύσιμο υλικό από mesh
            Αδιάβροχο
              Drop 10mm
                Drop 10mm

                  Endorphin RX1 Shoes

                  Ελαφριά αθλητικά παπούτσια με chunky σόλα που έχουν σχεδιαστεί για τρέξιμο σε διάδρομο και σε άσφαλτο. Τα αθλητικά παπούτσια διαθέτουν αναπνεύσιμο υλικό από mesh που εξασφαλίζει ότι δεν θα νιώσετε ούτε ιδρωμένοι ούτε κολλώδεις κατά τη διάρκεια τρεξίματος υψηλής έντασης. Τα παπούτσια μπορούν να πλυθούν και είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να διατηρούν το λευκό χρώμα τους περισσότερο.

                  Λευκά αθλητικά παπούτσια με καλή σταθερότητα


                  Ventdry RX1 Shoes

                  Αδιάβροχα αθλητικά παπούτσια με σταθερή σόλα που παρέχει καλή πρόσφυση σε ανώμαλο έδαφος. Η σταθερή σόλα διασφαλίζει ότι μπορείτε να πατάτε σε κλαδιά ή πέτρες χωρίς να γλιστρήσετε ή να τραυματιστείτε κατά την τρεξίμα. Αυτά τα παπούτσια είναι κάπως βαρύτερα από το Endorphin RX1 καθώς η σόλα είναι πιο ανθεκτική και κατασκευασμένη για να αντέχει σε απαιτητικές διαδρομές.

                  Επιστροφή στο ιστολόγιο