Sokkeguiden

Ο απόλυτος οδηγός για κάλτσες

Όταν πρέπει να ντυθείς ανάλογα με τις διάφορες συνθήκες, η μεγάλη ερώτηση είναι συνήθως ποιο παντελόνι ή πουλόβερ είναι πιο κατάλληλο, όπου η επιλογή εσώρουχου δεν είναι τόσο καθοριστική για τη διαδικασία αξιολόγησης. Παρόμοια με το ότι η κάτω και η πάνω ένδυση είναι σημαντικοί παράγοντες, είναι επίσης οι κάλτσες απαραίτητες για την εμφάνιση. Αν και αυτές συχνά κρύβονται πίσω από το παντελόνι και τα παπούτσια, το ζευγάρι έχει πολύ σημασία για την άνεση. Το πόσο ζεστά είναι τα πόδια έχει μεγάλη σημασία για τη θερμοκρασία του σώματος, και η χρήση καλτσών που παρέχουν πολύ λίγο ή πολύ θερμότητα μπορεί να έχει μεγαλύτερη επίδραση από ό,τι μπορεί να πιστεύει κανείς.

Γι' αυτό είναι βασικό να γνωρίζουμε ποιες τύποι καλτσών είναι κατάλληλες για τις δραστηριότητες που θα εκτελούνται. Όπως πολλοί θα σκεφτούν - πράγματι υπάρχει περισσότερος από ένας τύπος καλτσών. Μεταξύ της μεγάλης ποικιλίας που υπάρχει στην αγορά, μπορείτε να βρείτε κάλτσες από μπαμπού, κάλλτσες τένις, κάλτσες από μαλλί και παχιές κάλτσες. Βρείτε τις κάλτσες που ταιριάζουν καλύτερα στον τύπο της προπόνησής σας εδώ Διαβάστε παρακάτω για να αποκτήσετε τις γνώσεις που χρειάζεστε ώστε να ντύνεστε κατάλληλα ανάλογα με τις συνθήκες.

Περιεχόμενα

 

Κάλτσες τένις

Κάλτσες τένις είναι πρώτα και κύρια σχεδιασμένες για φυσική δραστηριότητα και προπόνηση. Οι κάλτσες είναι λευκές, ελαστικές και συχνά φτιαγμένες από βαμβάκι. Οι κάλτσες έχουν επίσης γίνει μοδάτες για καθημερινή χρήση όπου φοριούνται πάνω από το παντελόνι για ένα στυλ σκεϊτά, ενώ μπορεί να είναι και κάτω από το παντελόνι για μια πιο διακριτική εμφάνιση. Οι υψηλές κάλτσες τένις πωλούνται σε 1-pack, είναι μαλακές και αμβλυντικές έτσι ώστε να αισθάνεστε άνετα και σταθεροί κατά την προπόνηση. Χάρη στο μήκος, οι κάλτσες θα βοηθήσουν επίσης να ζεστάνετε το σώμα - και κατά συνέπεια είναι ιδανικές για υπαίθρια προπόνηση.

Διαβάστε περισσότερα: Καλύτερες κάλτσες τένις

κάλτσες τένις για γυναίκες  λευκές κάλτσες τένις για γυναίκες

 

Κάλτσες αστράγαλου

Κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης σε ένα γυμναστήριο, η θερμοκρασία μπορεί γρήγορα να ανέβει και ένα ζευγάρι κάλτσες αστράγαλου θα είναι μια καλή επιλογή. Θα αισθανθείτε μια καλή αναπνοή κάτι που είναι σημαντικό για μια καλή προπόνηση. Όπως μπορείτε να βρείτε κοντές κάλτσες για προπόνηση, είναι επίσης χρήσιμο να έχετε ένα ζευγάρι κάλτσες αστράγαλου για καθημερινή χρήση. Όταν πρόκειται για κάλτσες αστράγαλου για προπόνηση, προτείνουμε τις κοντές κάλτσες τένις. Αυτές είναι φτιαγμένες με τις ίδιες καλές ποιότητες όπως οι ψηλές κάλτσες τένις, αλλά αυτές πωλούνται σε 2-pack.

κάλτσες αστράγαλου  κοντές κάλτσες τένις

 

Οι seamless κάλτσες μας είναι επίσης ιδανικές για προπόνηση, αλλά είναι και καλές καθημερινές κάλτσες. Επειδή είναι φτιαγμένες χωρίς ραφές, προσφέρουν μέγιστη άνεση, καθώς και ότι είναι λειτουργικά εξοπλισμένες για να αποφεύγουν τις φουσκάλες και να μην γλιστρούν προς τα κάτω. Αυτές δεν έχουν τόση υφή όσο οι προηγούμενες κάλτσες τένις και έτσι θα νιώθετε σχεδόν ότι δεν έχετε τίποτα στα πόδια σας.
seamless κάλτσες  μαύρες κάλτσες seamless

Κάλτσες από μπαμπού

Το ύφασμα από μπαμπού έχει μια κενή δομή ινών που το καθιστά πολύ απορροφητικό και με καλή αναπνοή. Το μπαμπού είναι λοιπόν ένα τέλειο υλικό για κάλτσες. Τα πόδια μπορούν να γίνουν γρήγορα υγρά και με τις καλές κάλτσες από μπαμπού, τα πόδια θα αισθάνονται καλύτερα και η κακή οσμή μειώνεται. Οι κάλτσες από μπαμπού μας πωλούνται σε 2-pack και είναι φτιαγμένες έτσι ώστε να μην φαίνονται πάνω από τα παπούτσια. Αυτές είναι ιδανικές το καλοκαίρι κάτω από ένα ζευγάρι μπαλαρίνας ή sneakers.

Διαβάστε περισσότερα: Πλεονεκτήματα των καλτσών από μπαμπού

κάλτσες από μπαμπού  μαύρες κάλτσες από μπαμπού 

Κάλτσες από μαλλί

Για τις κρύες μέρες είναι σημαντικό να έχετε καλές καλτσες από μαλλί που να ζεσταίνουν. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι κάλτσες είναι καθοριστικός παράγοντας για τη διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος, γι' αυτό οι κάλτσες από μαλλί είναι απαραίτητες το χειμώνα. Είναι ίσως αρκετοί αυτοί που συνδέουν το μαλλί με κνησμό και δυσφορία - και τα ενδύματα από αυτά τα υλικά ίσως να αποφεύγονται. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν κάλτσες από μαλλί που δεν προκαλούν κνησμό ή δεν νιώθονται πολύ μεγάλες και «βολώδεις» στο πόδι.

Οι υψηλές κάλτσες από μαλλί μας είναι φτιαγμένες από μαλακό μερινό μαλλί που τις καθιστά άνετες, λειτουργικές και ζεστές. Χάρη στο μήκος τους, είναι ιδανικές για φυσική δραστηριότητα στην ύπαιθρο, ενώ μπορούν να είναι και καλές για εσωτερική χρήση για επιπλέον ζεστασιά.

Αν οι κάλτσες από μαλλί πρόκειται να χρησιμοποιηθούν μέσα στο σαλέ ή στο γραφείο, μπορεί να είναι ευχάριστο να έχετε ένα ζευγάρι κάλτσες από μαλλί στα ύψη του αστραγάλου. Αυτό θα μειώσει τη θερμότητα που επιβάλλεται στο σώμα και θα είναι μια καλή μέση λύση μεταξύ λεπτών βαμβακερών καλτσών και παχιών καλτσών από μαλλί. Οι κοντές κάλτσες από μαλλί είναι φτιαγμένες με τις ίδιες καλές ποιότητες όπως η ψηλή επιλογή.

Παχιές κάλτσες

Ένα ζευγάρι παχιές κάλτσες είναι αντίθετα από τις δύο παραπάνω κάλτσες από μαλλί μια παχύτερη επιλογή. Αυτές είναι ιδανικές για εκδρομές ή ως ένα ζευγάρι παχιές κάλτσες άνεσης στο σπίτι μπροστά από το τζάκι. Με την παχύτερη δομή τους προσφέρουν μέγιστη ζεστασιά, κάτι που είναι μια άνετη επιλογή για τις πιο κρύες μέρες. Οι παχιές κάλτσες μας είναι φτιαγμένες με αναπνεύσιμες ιδιότητες, ώστε να είναι κατάλληλες για κρύο και υγρό κλίμα - όπως συνήθως συμβαίνει στη Νορβηγία το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Διαβάστε επίσης τους άλλους οδηγούς μας:

Επιστροφή στο ιστολόγιο