tips til langtur

Συμβουλές για μεγάλες διαδρομές

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του να ζεις σε μια χώρα όπως η Νορβηγία είναι η καταπληκτική φύση που υπάρχει σε κάθε γωνιά της χώρας. Είτε θέλεις να περπατήσεις σε δάση και λιβάδια, είτε να ανέβεις στις υψηλότερες κορυφές, σχεδόν τα πάντα είναι στα χέρια σου και μόλις μερικές ώρες μακριά. Σε αυτόν τον οδηγό συγκεντρώσαμε πέντε συμβουλές για μακρινές πεζοπορίες - πράγματα που θα πρέπει να σκεφτείς και να λάβεις υπόψη σου όταν πρόκειται να κάνεις μια πεζοπορία σε διαφορετικά εδάφη και τοπία.

1. Σχεδίασε την πεζοπορία

Αυτό είναι αυτονόητο, αλλά ένα από τα πιο έξυπνα και πιο σημαντικά πράγματα που μπορείς να κάνεις πριν από μια μακρινή πεζοπορία είναι να σχεδιάσεις την πορεία σου. Πού πηγαίνεις; Ποιος είναι ο στόχος; Πόσο χρόνο πιστεύεις ότι θα χρειαστείς για να ολοκληρώσεις την πορεία; Έχεις υπολογίσει και την επιστροφή; Θα διανυκτερεύσεις στο τέρμα; Αυτά είναι όλα ερωτήματα που μπορεί να γίνουν επίκαιρα και που θα πρέπει να σκεφτείς κατά τον προγραμματισμό μιας μακρινής πεζοπορίας.

Φτιάξε μια λίστα ελέγχου πριν από την πεζοπορία με πράγματα που πιστεύεις ότι είναι έξυπνα να έχεις μαζί σου: Χρειάζεσαι χάρτη και πυξίδα; Τι είδους σνακ θα πάρεις μαζί σου, και έχεις αρκετό νερό; Ως συμβουλή για σνακ κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας, είναι καλό να σκεφτείς να πάρεις τρόφιμα που διαρκούν, πράγματα που δίνουν πολλή ενέργεια και ικανοποιούν. Πρέπει να κάνεις μια μακρινή πεζοπορία, και έτσι είναι καλό να έχεις καλή πρόσληψη πρωτεϊνών και υδατανθράκων.

Έλεγξε την πρόγνωση καιρού πριν. Στη Νορβηγία, πολλές φορές είμαστε επηρεασμένοι από τον καιρό, και είτε έχει αρνητικές θερμοκρασίες και χιόνι είτε ρίχνει πολύ βροχή, αυτές μπορούν να είναι καίριοι παράγοντες που έχουν μεγάλη επίδραση στην ποιότητα της πεζοπορίας με βάση πόσο καλά είσαι προετοιμασμένος.

2. Ντύσου κατάλληλα

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να σκεφτείς είναι να ντυθείς κατάλληλα όταν πρόκειται να κάνεις μακρινή πεζοπορία. Είναι έξυπνο να αποκτήσεις ένα καλό μπουφάν πεζοπορίας που αντέχει σε καιρικές συνθήκες, ώστε να μην σε εμποδίζει ο καταιγιστικός και μεταβαλλόμενος καιρός.

Δες τον πλήρη οδηγό μας για ρούχα πεζοπορίας για γυναίκες εδώ!

Ρούχα πεζοπορίας για γυναίκες

Celine rain jacket είναι ένα μπουφάν που αναπνέει καλά, είναι εύκολο να μετακινηθείς μέσα σε αυτό και αντέχει σε μεγάλη ποσότητα νερού. Το μπουφάν πεζοπορίας είναι εξοπλισμένο με αεριστικούς φερμουάρ κάτω από τις μασχάλες, πρακτικές τσέπες με αδιάβροχο φερμουάρ και κλείσιμο με βέλκρο στα μανίκια. Tech jacket είναι κατασκευασμένο από τεχνικό ύφασμα για να εξασφαλίσει μέγιστη άνεση και απόδοση.

Δες περισσότερα για τα καλύτερα μπουφάν πεζοπορίας για γυναίκες εδώ!

Ταυτόχρονα, είναι πάντα έξυπνο να έχεις ένα καλό παντελόνι πεζοπορίας. Field slacks είναι ένα παντελόνι υπαίθρου που είναι ένα ανθεκτικό εναλλακτικό με καλή ελαστικότητα και ψηλή μέση. Το εξωτερικό παντελόνι είναι ελαστικό και πολύ ανθεκτικό, ενώ ταυτόχρονα είναι ελαφρύ. Everest thermal pants είναι μια slim fit εναλλακτική που είναι και αντιανεμική και αδιάβροχη. Το ύφασμα είναι ζεστό, αναπνέει και ανθεκτικό. Το παντελόνι πεζοπορίας έχει κλείσιμο με βέλκρο γύρω από τη μέση για προσαρμοσμένη εφαρμογή.

Δες τα καλύτερα παντελόνια πεζοπορίας για γυναίκες εδώ!

3. Πάρε μαζί σου τον απαραίτητο εξοπλισμό: Συμβουλές για εξοπλισμό πεζοπορίας

Εκτός από το να ντυθείς καλά για μια μακρινή πεζοπορία, είναι επίσης έξυπνο να έχεις καλό εξοπλισμό για την πεζοπορία. Θερμά γάντια είναι απαραίτητα στις πιο κρύες πεζοπορίες. Τα Pace Vinterhansker είναι ιδανικά για σκι, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως κανονικά γάντια για μακριές πεζοπορίες.

4. Φρόντισε τον σύντροφο πεζοπορίας σου

Αν έχεις μαζί σου έναν σκύλο στην πεζοπορία, είναι σημαντικό να τον ντύσεις καλά και να φροντίσεις γι' αυτόν όσο φροντίζεις και για τον εαυτό σου. Δηλαδή, να έχεις μαζί σου αρκετό φαγητό, νερό και εξοπλισμό που χρειάζεται ο σκύλος σου. Αν εσύ θεωρείς ότι είναι κρύο, πιθανότατα και αυτοί να το θεωρούν κρύο.

5. Θυμήσου να έχεις καλή διάθεση

Τέλος, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, είναι απαραίτητο να έχεις καλή διάθεση στην πεζοπορία. Η καλή διάθεση στην πεζοπορία είναι εξίσου σημαντική με τον καλό εξοπλισμό!

Επιστροφή στο ιστολόγιο