Treningsprogram. Syrkeøvelser for hele kroppen. Treningsstrikker, treningsbag, håndleggsbånd.

Οι καλύτερες ασκήσεις ενδυνάμωσης για όλο το σώμα

Μήπως ψάχνετε κίνητρο για να ξεκινήσετε;

Σε μια πολυάσχολη καθημερινότητα, δεν είναι πάντα εύκολο να διατηρήσετε μια καλή ροή προπόνησης. Μετά από μεγάλες μέρες στη δουλειά ή στα θρανία, το να ξεπεράσετε το εμπόδιο του καναπέ μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολο, και συνήθως καταλήγετε να μείνετε στον καναπέ για το υπόλοιπο της βραδιάς. Αλλά, ξέρατε ότι εισάγοντας λίγο ασκησιολογία στην καθημερινότητά σας αυξάνετε τα ενεργειακά σας επίπεδα και θα σας δώσει περισσότερη ενέργεια? Διαβάστε περισσότερα για το πώς να ξεκινήσετε με την προπόνηση. 

Ασκησιολογία είναι για όλους, και ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσετε. Με την ευρεία γκάμα προπονητικού εξοπλισμού και ρουχισμού προπόνησης που διαθέτουμε, θα είστε καλά προετοιμασμένοι για τις πρώτες σας προπονήσεις. Δεν είναι πάντα απλό να ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, αλλά θα θέλαμε να σας βοηθήσουμε. Γι' αυτό έχουμε συντάξει ένα απλό πρόγραμμα προπόνησης για αύξηση της δύναμης που μπορεί να εκτελεστεί στο σπίτι ή στο στούντιο. Διαβάστε περισσότερα για το πρόγραμμα ασκήσεων για αρχάριους. 

Είτε είστε αρχάριος είτε προχωρημένος, είναι τα λάστιχα αντίστασης, που επίσης ονομάζονται λάστιχα προπόνησης, ένα βασικό αξεσουάρ που όλοι θα πρέπει να συμπεριλάβετε στη τσάντα προπόνησής σας. Τα λάστιχα προπόνησης μας έρχονται σε τρεις διαφορετικές εντάσεις, ώστε να μπορείτε εύκολα να ρυθμίσετε και να ποικίλετε καθώς γίνεστε πιο δυνατοί. Τα λάστιχα προπόνησης είναι επίσης εξαιρετικά για θέρμανση και ενεργοποίηση διαφόρων μυϊκών ομάδων, κάτι που είναι σημαντικό πριν από κάθε προπόνηση. 

Λάστιχα προπόνησης σε τρεις διαφορετικές εντάσεις

Τέσσερα οφέλη από την άσκηση δύναμης

  1. Προλαμβάνετε την απώλεια μυϊκής μάζας
  2. Μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού
  3. Βελτιώνει την ψυχική υγεία
  4. Προλαμβάνει καρδιοαγγειακές παθήσεις

Πρόγραμμα ασκήσεων δύναμης για όλο το σώμα

Αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνει 5 ασκήσεις που ισχυροποιούν όλο το σώμα, και είναι εξίσου κατάλληλες για αρχαρίους και για αυτούς που έχουν προπονηθεί πολύ στο παρελθόν. Το πρόγραμμα προπόνησης μπορεί να εκτελείται με ή χωρίς βάρη.

Άσκηση 1

Κάθισμα (αυξάνει τη δύναμη στα πόδια, τους γλουτούς και τους κοιλιακούς μυς)

4 σετ x 12 επαναλήψεις

Το κάθισμα είναι μια πολύ δημοφιλής άσκηση και μπορεί να προσαρμοστεί με διάφορους τρόπους. Δοκιμάστε επίσης squat με αλτήρες ή σε βάρη σε μιας ράβδου.

Άσκηση 2

Pushups/βυθίσεις (αυξάνει τη δύναμη στο στήθος, τους ώμους και τους τρικέφαλους)

4 σετ x 10 επαναλήψεις

Σταθείτε στα γόνατά σας για να το κάνετε πιο εύκολο. Χρησιμοποιήστε λαστιχάκια γύρω από τους αγκώνες για περισσότερη αντίσταση.

Άσκηση 3

Προβολές (αυξάνει τη δύναμη στους μηρούς και τους γλουτούς)

3 σετ (σε κάθε πόδι) x 12 επαναλήψεις

Άσκηση 4

Ανάταση (αυξάνει τη δύναμη στην πλάτη)

4 σετ x 12

Άσκηση 5

Πλάγια θέση (αυξάνει τη δύναμη στους κοιλιακούς μυς)

3 σετ x 1 λεπτό

Το μόνο που είναι πιο διασκεδαστικό από το να προπονηθείτε μόνοι σας είναι να προπονηθείτε με έναν φίλο. Ρίξτε μια ματιά στις καλύτερες ασκήσεις προπόνησης για δύο εδώ!

Διαβάστε επίσης: Προληπτική προπόνηση 

Επιστροφή στο ιστολόγιο