Hvordan få selvtillit på treningssenteret

Πώς να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση στο γυμναστήριο;

Σου φαίνεται λίγο τρομακτικό να πας στο γυμναστήριο ως αρχάριος; Εδώ είναι ένας οδηγός για σένα που θέλει να αισθάνεται καλύτερα τόσο εκτός όσο και εντός του γυμναστηρίου και να νιώσεις την επιτυχία!

Η αυτοπεποίθηση μπορεί να εκπαιδευτεί

Μπορείς να ξεκινήσεις πηγαίνοντας σε ένα γυμναστήριο και παρατηρώντας ποιες σκέψεις έρχονται στο μυαλό σου, έτσι ώστε να μπορέσεις να τις διαχειριστείς κατάλληλα. Αν προκύψουν αρνητικές σκέψεις για το περιβάλλον σου, αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, μπορείς να νιώθεις λίγο περίεργα στην αρχή. Μην αφήσεις αυτές τις σκέψεις να σε καταβάλουν, γιατί όλοι έχουν βρεθεί εκεί που είσαι τώρα και αυτό το συναίσθημα θα περάσει. Όταν μπει στη ρουτίνα της προπόνησης, η αυτοπεποίθησή σου θα αυξηθεί καθώς η άσκηση σου προσφέρει μια καλή αίσθηση. Μην ξεχνάς ότι η εξάσκηση φέρνει την τελειότητα!

Αναζήτησε πληροφορίες

Είναι καλή ιδέα να ψάξεις για ποιες ασκήσεις υπάρχουν και ποια είναι κατάλληλη για το σώμα σου και πώς εκτελούνται, με αυτή τη γνώση θα ξέρεις ότι κάνεις αυτό που πρέπει και ότι το κάνεις σωστά.

Μια άλλη λύση είναι να γυμναστείς με έναν προσωπικό γυμναστή. Ένας PT θα σε βοηθήσει να εκτελείς την προπόνηση σωστά και έχει καλή γνώση για διάφορες ασκήσεις και την εκτέλεσή τους σε σχέση με το σώμα σου και τη δύναμή σου.

Η ομαδική προπόνηση μπορεί επίσης να προσφέρει ασφάλεια, με την παρακολούθηση του εκπαιδευτή και την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε μια ομάδα που κάνει ακριβώς το ίδιο με σένα. Είναι πιο εύκολο να νιώθεις ασφαλής όταν ξεχνάς λίγο τις ασκήσεις και βρίσκεις το ρυθμό σου.

Δημιούργησε ένα λεπτομερές πρόγραμμα άθλησης, ως αρχάριος είναι καλό να ζητήσεις βοήθεια από κάποιον που γνωρίζει λίγο περισσότερα για την προπόνηση ή από το διαδίκτυο με πολλά καλά άρθρα σχετικά με την προπόνηση για αρχαρίους.

Διάβασε περισσότερα για την προπόνηση για αρχάριους εδώ

Πρόγραμμα προπόνησης για αρχάριους

Όταν νιώσεις έτοιμος, μπορείς να αυξήσεις την προπόνησή σου με βάρη, επιπλέον αντίσταση με λάστιχα ή περισσότερες προπονήσεις.

Θέσε στόχους

Μπορεί να είναι πιο εύκολο να ξεκινήσεις με προπόνηση στο σπίτι και να βρεις τη εσωτερική σου δύναμη. Δημιούργησε και εδώ ένα λεπτομερές πρόγραμμα προπόνησης, αν αμφιβάλλεις για κάποιες ασκήσεις, ψάξε τις, υπάρχουν πολλοί ωραίοι οδηγίες βίντεο στο YouTube, για παράδειγμα.

Θέσε ρεαλιστικούς στόχους και να τους θυμάσαι, καλό είναι να τους γράψεις ώστε να μπορείς να τους βλέπεις σε στιγμές που δεν είσαι και τόσο παρακινημένος και να βρίσκεις την αρχική έμπνευση και να συνεχίσεις προς ένα υγιές σώμα! Πώς να τρέχεις σωστά;

Φόρεσε τα κατάλληλα ρούχα

Κάτι που μπορεί να βοηθήσει την αυτοπεποίθηση σου εξωτερικά είναι τα κατάλληλα ρούχα, εδώ έχουμε συγκεντρώσει μια σειρά από καλά ρούχα που θα σε βοηθήσουν να νιώσεις καλύτερα και άνετα!

Leggings / Παντελόνια jogger

Ένα leggings που μπορούμε να προτείνουμε είναι το Softy leggings, αυτό είναι χωρίς ραφές για μέγιστη άνεση ενώ έχει και αναπνεύσιμες ιδιότητες που σε κρατούν ξηρό κατά την προπόνηση. Μπορούμε επίσης να προτείνουμε το Active pants, ελαφρύ και λειτουργικό παντελόνι από νάιλον με ψηλή μέση. Αυτό το παντελόνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές δραστηριότητες, τρέξιμο ή jogging, προπόνηση, βόλτα ή καθημερινά.

Διάβασε περισσότερα στον οδηγό μας για leggings! και τα καλύτερα leggings για γυναίκες.

Sports BH & τοπ

Στην κατηγορία BH έχουμε τον Softy sports braάνετο και κατασκευασμένο από μαλακό Nylon 66 και Lycra Elastane. Αυτός ταιριάζει σε όλα, από γιόγκα μέχρι σκληρές προπονήσεις. Ένα άνω μέρος της προπόνησης δεν είναι ποτέ λάθος, και τίποτα δεν ξεπερνά μια μακρυμάνικη αθλητική μπλούζα για την προπόνηση! Tech LS T-shirt είναι και ελαφρύ και ελαστικό, ενώ ταυτόχρονα απομακρύνει αποτελεσματικά την υγρασία από το σώμα

Διάβασε περισσότερα για τα αθλητικά τοπ εδώ
Διάβασε περισσότερα για το πώς να επιλέξεις το σωστό sports BH εδώ

Παπούτσια γυμναστηρίου

Endorphin RX1 Shoes με κατάλληλο όνομα είναι κατάλληλα τόσο για προπόνηση σε εσωτερικούς χώρους όσο και σε εξωτερικούς, μπορείτε να επιλέξετε. Αυτά τα παπούτσια έχουν φανταστική απορρόφηση κραδασμών στις σόλες, υποστήριξη γύρω από τους αστραγάλους και αναπνεύσιμη ποιότητα.

Διάβασε περισσότερα για τα Endorphin RX1 Shoes

Καλά κάλτσες

Κάλτσες κατάλληλες για προπόνηση, κατασκευασμένες από βαμβάκι με ελαστικότητα που παραμένουν μαλακές και απορροφητικές και σε κρατούν άνετο, Sky knit socks, σχεδιασμένες για άνετη προπόνηση.

Πώς να επιλέξω τις καλύτερες κάλτσες;

Λάστιχα

Όταν νιώθεις ότι ήρθε η ώρα να ενισχύσεις την προπόνησή σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις λάστιχα για μεγαλύτερη αντίσταση.

Βραχιόλια

Εάν έχεις ξεκινήσει γυμναστική στο σπίτι και κάνεις jogging ή τρέξιμο στο ύπαιθρο, είναι έξυπνο να έχεις ένα μέρος για να αποθηκεύσεις το κλειδί του σπιτιού, αυτό το βραχιόλι το κάνει ακριβώς αυτό!

Διάβασε περισσότερα για τον εξοπλισμό προπόνησης εδώ

Και τέλος, μην ξεχνάς τη μουσική στα αυτιά σου. Η μουσική σε μεταφέρει σε έναν άλλο κόσμο όπου επικεντρώνεσαι στην προπόνησή σου και ξεχνάς απλώς τον κόσμο γύρω σου.

Επιστροφή στο ιστολόγιο